ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Καμπάνια για τη χορήγηση αναλώσιμων απο τα φαρμακεία

Καμπάνια ενημέρωσης για τη χορήγηση αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από τα ιδιωτικά φαρμακεία ξεκίνησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τη δυνατότητα που έχουν να αγοράζουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως αναλώσιμα διαβήτη, ορθοπεδικά υλικά, αναπνευστικές συσκευές, επιθέματα και προϊόντα ειδικής διατροφής και από τα φαρμακεία με την ίδια διαδικασία που ισχύει για τα φάρμακα.


Καταβάλλοντας δηλαδή μόνον το ποσό της συμμετοχή τους – όπου προβλέπεται- στη δαπάνη. Στο διαφημιστικό σποτ, που έχει ανεβεί σε διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο και αναμένεται να μεταδοθεί –το ηχητικό– σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εστιάζει στο ότι μόνο στα φαρμακεία υπάρχει επιστήμονας φαρμακοποιός που γνωρίζει τις ανάγκες του πολίτη, που μπορεί να προμηθεύσει τα προϊόντα αυτά και παράλληλα θα εκπαιδεύσει τον πολίτη στην ορθή χρήση τους.

Η δυνατότητα χορήγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων στους ασφαλισμένους με την ίδια διαδικασία των φαρμάκων «ενεργοποιήθηκε» στις αρχές του έτους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ επέκτεινε τη σύμβαση που είχε με τα ιδιωτικά φαρμακεία και στα υλικά αυτά.


Πηγή : healthview