ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πλησιάζουν οι αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Σε προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή του δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., καθώς και 5 τακτικών και 5 αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Συγκεκριμένα βάσει των υπ’ αριθμόν 6 και 7 αποφάσεών του, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. προκηρύσσει αρχαιρεσίες για την 23η Ιουνίου 2017, ημέρα Παρασκευή, και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας για την 24η Ιουνίου 2017, ημέρα Σάββατο, για την ανάδειξη:

1. Δεκαπέντε (15) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ.

2. Πέντε (5) τακτικών και πέντε (5) αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατά την εξής αναλογία:
α) Τριών (3) τακτικών και τριών (3) αναπληρωματικών μελών από τους τακτικούς αντιπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής,
β) Ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού μέλους από τους τακτικούς αντιπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιώς, και
γ) Ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού μέλους από τους τακτικούς αντιπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, πλην Αττικής και Πειραιώς.

Η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας και των δηλώσεων των συνδυασμών θα πρέπει να λάβει χώρα στον Π.Φ.Σ. (προκειμένου να γίνουν δεκτές) μέχρι και την 14.00 της 22ας Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για μέλος α) του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ. και β) του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου (τακτικό ή αναπληρωματικό), θα πρέπει ρητώς, σαφώς και ορισμένως να αναφέρουν στην αίτηση υποψηφιότητας που θα υποβάλουν, για ποιο αξίωμα θέτουν υποψηφιότητα, ως επίσης με ποιο συνδυασμό κατέρχονται ως υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες, άλλως κατέρχονται ως ανεξάρτητοι – μεμονωμένοι υποψήφιοι. Η αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να φέρει υπογραφή και σφραγίδα του φαρμακείου του τακτικού αντιπροσώπου. Στην αίτηση, το όνομα του υποψηφίου θα πρέπει να αναγράφεται στην κανονική μορφή και όχι στο υποκοριστικό του, το δε υποκοριστικό όνομα μπορεί να αναφέρεται εντός παρενθέσεως μετά το κύριο όνομα.

Επίσης, έκαστος συνδυασμός που επιθυμεί να κατέλθει στις αρχαιρεσίες, θα πρέπει να υποβάλει δήλωση – κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων που περιλαμβάνονται σε αυτόν (άρθρο 22 του Ν. 3601/1928 ως σήμερα ισχύει), μέχρι την ως άνω προθεσμία (14.00 της 22ας Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα). Η δήλωση αυτή θα πρέπει να αναφέρει τον τίτλο του συνδυασμού, ο οποίος θα αναγράφεται στα ψηφοδέλτια.


Πηγή : iatronet