ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Για να ηρεμήσει τα πνεύματα

Κοντοζυγώνει το μεγαλύτερο συνέδριο του φαρμακευτικού κλάδου το Hellas Pharm που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακo .Τα θέματα πολλά και το πέρασμα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμη από το Συνέδριο είναι βέβαιο, αν και πάντα πρέπει να κρατάμε μία επιφύλαξη για το αντίθετο. 

Οπως μάθαμε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα απευθύνει χαιρετισμό όχι γενικώς και αορίστως αλλά κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής επιστημονικής εκδήλωσης για τα "Ιατροτεχνολογικά προϊόντα - Διαιτητικές τροφές - Ορθοπαιδικά - Επιθέματα - Συσκευές: ποια είναι, πώς χορηγούνται, πώς αποζημιώνονται". Ο λόγος προφανής και ακούει στο όνομα αλαλούμ που προκλήθηκε με αυτή την κατηγορία προϊόντων, όσον αφορά τις υποβολές και ακόμη όπως λέγεται δεν έχει μπει σε τάξη το όλον!


Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα όπως ο τρόπος αποζημίωσης και έγκρισης συνταγών, η επίλυση των προβλημάτων e-ΔΑΠΥ και το νομικό και διαχειριστικό πλαίσιο διακίνησης των προϊόντων αυτών από τα φαρμακεία.

Παράλληλα, εκπρόσωποι εταιρειών που διακινούν προϊόντα αυτών των κατηγοριών θα αναφερθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας, σε θέματα προδιαγραφών και ποιότητας, αλλά και σε θέματα εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του κοινού.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση εκτέλεσης προγράμματος e-ΔΑΠΥ, καθώς και εκκαθάρισης και αποζημίωσης συνταγών.


Πηγή : iatronet