ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Μόνο με συμμετοχή ασθενών και τα αναλώσιμα από το φαρμακείο

Επέκταση της συλλογικής σύμβασης υπέγραψαν οι φαρμακοποιοί με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ

Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία, μετά την υπογραφή της επέκτασης της συλλογικής σύμβασης των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.


Στο εξής, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αναλώσιμα υλικά και θεραπευτικά σκευάσματα ειδικής διατροφής που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας θα τα προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία χωρίς να τα προπληρώνουν, καταβάλλοντας όπου προβλέπεται, μόνο τη συμμετοχή τους.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη και τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ.Κωνσταντίνο Λουράντο, παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ.Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και του μέλους του ΔΣ ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκα.

Η επέκταση της σύμβασης αφορά ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά, όπως για παράδειγμα αναλώσιμα για το σακχαρώδη διαβήτη,ιατρικές συσκευές υποστήριξης αναπνευστικών προβλημάτων, καθετήρες, προϊόντα κατακλίσεων καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής. Συγκεκριμένα, όλα τα προϊόντα θα χορηγούνται μέσω των φαρμακείων με σήμανση όπως φέρουν οι συσκευασίες φαρμάκων (ειδικό barcode για κάθε είδος).

Όπως επεσήμανε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, "με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο πλήρης έλεγχος της διάθεσης των παραπάνω προϊόντων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον".

Σημειώνεται ότι στη σύμβαση που υπεγράφη, υπάρχει πρόβλεψη – σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Κ.Π.Υ) που σύντομα ολοκληρώνεται - και για τους ανασφάλιστους Πολίτες (με βάση το Νόμο 4368/2016), οι οποίοι το προσεχές διάστημα θα μπορούν να προμηθεύονται τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.


Πηγή : healthmag