ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΙΦΕΤ- ΟΣΦΕ: Σύσφιξη εμπορικών σχέσεων

To Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας προσπαθεί να καλύψει μέσω της Ομοσπονδίας συνεταιρισμών φαρμακοποιών Ελλάδος τις σημαντικές καθυστερήσεις oι οποίες δημιουργούνται κατά τη διάθεση των σκευασμάτων.

Τις σημαντικές καθυστερήσεις -που μπορεί να φθάσουν και τις 10 ημέρες- oι οποίες δημιουργούνται κατά τη διάθεση των σκευασμάτων, λόγω ανύπαρκτου προσωπικού, θα προσπαθήσει ο ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) να καλύψει μέσω του ΟΣΦΕ (ομοσπονδία συνεταιρισμών φαρμακοποιών Ελλάδος). Ο τελευταίος διατηρεί κέντρα διανομής ανά την Ελλάδα και διακινεί φάρμακα σε 5.500 φαρμακεία.


Σήμερα λοιπόν, ο ΙΦΕΤ εισάγει περί τα 2,5 εκατ. κουτιά σκευάσματα -τα οποία ως επί το πλείστον είναι ογκολογικά- και αφορούν 708 φάρμακα, εκ των οποίων τα 350 αφορούν πολύ σπάνιες παθήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο ΙΦΕΤ έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΟΣΦΕ να αναλάβει τη διαχείριση (επικόλληση ταινιών γνησιότητας και διάθεση) ενός μέρους των φαρμάκων που εισάγει από το εξωτερικό.

Φήμη (αρχικά), που τελικά μας την επιβεβαίωσε κορυφαίος παράγοντας του ΙΦΕΤ, επισημαίνοντας ότι ο όγκος δουλειάς είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί το Ινστιτούτο να την καλύψει...Πάντως κατά την ίδια πηγή, η εν λόγω συνεργασία για την οποία μάλιστα θα προγραμματιστεί και συνάντηση το αμέσως προσεχές διάστημα, δεν είναι τελείως καινούργια, καθώς έχει ξεκινήσει από πέρυσι και ουσιαστικά μιλάμε για επέκτασή της.. .

Ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο στην άμεση κάλυψη των αναγκών των ασθενών του, είναι ότι έχει ζητήσει εδώ και καιρό από το Υπουργείο Υγείας την άμεση πρόσληψη 35 ατόμων, χωρίς ωστόσο καμία απάντηση επί του αιτήματός του. Σήμερα, το Ινστιτούτο διαθέτει μόλις 3 τηλεφωνήτριες, οι οποίες πρέπει να εξυπηρετήσουν 800 σημεία, δηλαδή νοσοκομεία-φαρμακεία, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και οι ασθενείς, όταν συνεταιρισμός στην επαρχία έχει 7 τηλεφωνήτριες για να εξυπηρετήσει 200 σημεία.

Στη συνάντηση που πρόκειται να γίνει μεταξύ των δύο διοικήσεων, (ΙΦΕΤ και ΟΣΦΕ), μάθαμε ότι ο ΙΦΕΤ εκτός από τη διάθεση ενός τμήματος δουλειάς που έχει και που θα αναθέσει στον ΟΣΦΕ θα ζητήσει την ιδιαίτερη συνδρομή του τελευταίου στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές. Για παράδειγμα, στην Άνδρο δεν υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο με πλοίο, αλλά εκεί ο ΙΦΕΤ έχει ασθενείς.. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα συζητηθεί να παρακάμπτονται οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να γίνεται η διάθεση απευθείας από τα κέντρα διανομής της ΟΣΦΕ έτσι ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος για τον ασθενή!


Πηγή : iatronet