ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Χρήστος Γκούντας: Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΦΣ

Πρόεδρε, χθες στην Γ.Σ. του ΠΦΣ γνώρισα μια από τις χειρότερες συνελεύσεις αλλά και τον χειρότερο Λουράντο όλων των ετών, εποχών και φάσεων που είχα την τύχη να γνωρίζω.

Αναντίρρητα βρίσκεσαι στην καρδιά ακραίων καταστάσεων και επώδυνων γεγονότων που όμως δεν είναι συγκυριακό γιατί είναι συνεχιζόμενα και το γνωρίζεις, όμως η εικόνα φθίνει και δεν ξέρω τι να υποθέσω, συνυπολογίζω το ρίσκο, την ευθύνη για σένα και την ευθύνη σου απέναντι στον κλάδο, ιδιαίτερα όταν τα πράγματα δεν πάνε κι όπως τα θέλεις, ακόμα- ακόμα και ότι πρέπει να ισορροπείς ανάμεσα στα δύο Φ, την φλόγα και το φρένο γιατί άλλο αντιπολίτευση κι άλλο θέση ευθύνης ….σαφώς και συνυπολογίζω ότι σε προσωπικό επίπεδο άνθρωποι είμαστε και καμιά φορά δεν μας πάει η ζωή επίσης όπως την θέλουμε. 

Όμως Πρόεδρε σε παρακολουθούσα σαν αντιπολίτευση, ειδικά τα τελευταία μνημονιακά αντιπολιτευτικά σου χρόνια που είχες την φλόγα της ανατροπής, να τα διορθώσεις, να τα αλλάξεις όλα, να κάνεις κάτι μεγάλο και να πας τον κλάδο βήματα μπροστά που κατ΄εσέ δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοι σου, που ήταν ανίκανοι και πουλημένα κομματόσκυλα ή περίπου μίσθαρνα όργανα πολιτικών συμφερόντων. Σε ακολούθησαν πολλοί γιατί για κάποιους φάνταζες κάτι μεταξύ των παντοτινών ανταρτών του Ραούλ Σεντίκ των Τουπαμάρος και Ραφαέλ Κορέα Ντελκάδο του κλάδου που με 11.000 εκλογικά κέντρα, μαζί με τον αριστερό Αλέξη (στο μυαλό μου έχω ακόμα την εικόνα στο συλλαλητήριο που μαζί με τον αριστερό ουμανιστή αντάρτη μας στέλνατε φιλιά από τον περίβολο της Βουλής) θα σκίζαμε, θα διώχναμε, θα διαγράφαμε το επονείδιστο και ο κλάδος επιτέλους θα ζούσε παλιές καλές μέρες….όμως και κάποιοι που δεν σε ακολούθησαν περίμεναν από σένα και μέχρι να βρεις την περπατησιά σου είχες την ανοχή ΟΛΩΝ και για πολύ καιρό.
Με αγωνία χθες στην συνέλευση πέρα από ενημέρωση (αλήθεια, πόσο κατσαρό σύρμα ήταν η χθεσινή σου ενημέρωση; ακόμα να το ισιώσω, ακόμα να δω πότε παραδίνουμε κλειδιά…) περίμενα και περίμεναν αρκετοί προ των εκλογών στους πρωτοβάθμιους συλλόγους έναν απολογισμό του έργου σου, λογοδοσία τον λέει ο Αριστοτέλης…τίποτα απ΄αυτό.

Η κοινή αίσθηση είναι ότι σέρνεις τα πόδια σου. Που χάθηκε το επαναστατικό κίνητρο; Σε κυρίευσαν συντηρητικά σύνδρομα; Φόβος; Δεν είναι και το πιο βολικό πρόσχημα. Κατάλαβες ότι με τα μνημόνια και την ντόπια καθεστωτική παρέα δεν παίζουμε; Ναι, αλλά τους πρώην που φάγανε στην μούρη όλη την λαίλαπα των μνημονιακών συμφερόντων, φρόντιζες τότε να τους στολίζεις….επειδή ξέρω ότι το αντέχεις σου χρωστάω στόλισμα κι ¨ας μ΄έχεις¨! χαχαχα

Τώρα οι γωνίες κάπως στρογγύλεψαν, ο κλάδος πλέον χωρίζεται σε συνεταιριστές και μη ενώ προεκλογικά σε γερμανοτσολιάδες υποτακτικούς και αντιστασιακούς αγωνιστές….κάπου σαν πρόεδρος πήγες να μαζέψεις τα παλιότερα και μάλιστα κατά δήλωση στα σοσιαλ μιντια του αντιπροέδρου σου βρήκες μεν μαργαριτάρια κακοδιαχείρισης, αλλά για χάριν της ενότητας δεν το επικοινώνησες, άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, πάλι λάθος πρόεδρε γιατί υπάρχουν ορκωτοί υπάρχει και ο εισαγγελέας…
Τώρα, την ατζέντα (ιδιοκτησιακό, ωράριο, πειθαρχικά, ελλείψεις, ΜΗΣΥΦΑ, ληξιπρόθεσμα, ηλεκτρονικά φαρμακεία κτλ), όπως την βρήκες την παράτησες, όραμα, προοπτική, διορατικότητα σχεδιασμός και διεκδικητικό πλαίσιο; ...ΔΕΝ, αλλά τι λέω; …αφού συνδικαλιστικά πάνε όλα καλά… και τι θυμήθηκα χθες…κάποτε είχαμε τις λαιτ βιταμίνες, τώρα έχουμε μόνο 216 ΓΕΔΙΦΑ, μία από τα ίδια δλδ, αλλά συνεχίζουμε να «κερδάμε»!!χαχαχαχα

Ακούσαμε χθες δια στόματος του πολύ ενημερωμένου και διαβασμένου συναδέλφου Ζήκα τι περιμένει έναν κλάδο με μηδενική φοροδιαφυγή με το νέο ασφαλιστικό, αλλά και φορολογικό καθεστώς….. είχαμε μια ευκαιρία να τα βρούμε μεταξύ μας, να αντιδράσουμε με μια κοινή συντονισμένη δράση, παραμείναμε ασάλευτοι…!

Πρόεδρε προεκλογικά να δεχτώ ότι είχες αυταπάτες, αλλά και καλές προθέσεις, μετά όμως είχες και ευκαιρίες, να δεχτώ επίσης ότι σε περιόδους κρίσης ταξιδεύεις στην ομίχλη και δεν μπορεί να δει κανείς μακριά….μόνο που εσύ προτίμησες μια νότα προεδρικού φολκλόρ και να βλέπεις μονίμως πίσω…

ΥΓ. Επειδή η διαχείριση της καθημερινότητας από το ΔΣ είναι και κοπιαστική και χρονοβόρα, κρίνω κατά πρώτον με ευθύνη του ΔΣ, άμεση την ανάγκη δημιουργίας ομάδας εργασίας προγραμματισμού από νέους συναδέλφους, όπου έχουμε εξαίρετους…αλλιώς οι έντεκα φάκελοι που κατατέθηκαν, θα παραμείνουν φάκελοι, κατά δεύτερον πρέπει να συνεχίσουμε σαν κλάδος μονομπλόκ, πρέπει να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι και να βλέπουμε μπροστά, πιο μπροστά, διαφορετικά θα μας μαδήσουν μέχρι φόδρας.

Χρήστος Γκούντας

Αντιπρόεδρος Φ.Σ. Τριχωνίδας
Αντιπρόσωπος στον ΠΦΣ