ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

16o Pharma Point: Στρογγυλό τραπέζι «Διαχείριση των ΜΗΣΥΦΑ στο φαρμακείο»

Στο ερώτημα «Ποιο φάρμακο να δώσω; Τα ΜΗΣΥΦΑ πίσω από τον πάγκο» απάντησε μέσα από την ομιλία του ο κλινικός φαρμακοποιός M.Sc. κ. Διαμαντής Κλημεντίδης παρουσιάζοντας του γενικούς κανόνες με τους οποίους λειτουργούμε στο φαρμακείο και επισημαίνοντας ότι «Η εκπαίδευση θα οδηγήσει στην ανάληψη ευθύνης. Και η ανάληψη ευθύνης θα οδηγήσει σε αποτελέσματα που μπορούν να μετρηθούν. Όταν το όπλο είναι τα αποτελέσματα, οι διεκδικήσεις αποκτούν άλλη βαρύτητα.»
Παίρνοντας τον λόγο ο φαρμακοποιός M.Sc., κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης, αναφέρθηκε στα πρωτόκολλα ΜΗΣΥΦΑ στο φαρμακείο, επιχειρώντας μέσα από την παρουσίασή του να δώσει απάντηση στο ερώτημα «Αναγκαιότητα ή επιλογή;»
Την ενότητα έκλεισε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΕΦΕΧ, κ. Βασίλειος Σερέτης, ο οποίος και παρουσίασε την εμπειρία των ευρωπαϊκών χωρών για τον ρόλο του φαρμακοποιού στην αυτοθεραπεία.
Τον συντονισμό του στρογγυλού τραπεζιού είχε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας και γενικός γραμματέας του ΠΦΣ, κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ο οποίος στην εισήγησή του παρουσίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις δημιουργίας υποκατηγορίας φαρμάκων γενικής διάθεσης (ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ), εντός της κατηγορίας Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ).
Πατήστε στα ονόματα των ομιλητών ώστε να δείτε τα video με τις ομιλίες που σας ενδιαφέρουν από το webTV του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.