ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέοι "κόφτες" στη συνταγογράφηση των φαρμάκων από την Πέμπτη 29/9

Νέοι «κόφτες» στη συνταγογράφηση των γιατρών εφαρμόζονται πιλοτικά στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τη Πέμπτη. Οι νέοι περιορισμοί αφορούν αποκλειστικά τον γιατρό, δηλαδή την συνταγογράφηση στη «πηγή» της και ελέγχουν τη συμβατότητα δοσολογικού σχήματος και αριθμού εμβαλαγίων ανά συνταγή, καθώς και τη χρονική απόσταση επανάληψης της συνταγής από την τελευταία συνταγή με το ίδιο φάρμακο. 


Για τους νέους «κόφτες» πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση εκπροσώπων της ΗΔΙΚΑ και του ΠΦΣ.

Συνάντηση και με την ηγεσία του ΕΟΦ είχε ο ΠΦΣ για τα θέματα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, την αποκλειστική διάθεση των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη μόνο από τα φαρμακεία και τη δυνατότητα σήμανσης των υπολοίπων προϊόντων όπως π.χ. κολοστομιών επιθεμάτων κ.λ.π. καθώς και η διάθεσή τους από τα φαρμακεία.

Ειδική αναφορά έγινε στη συνάντηση για το θέμα των ελλείψεων των φαρμάκων και έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες από τον ΠΦΣ «με στοιχεία για αρκετές αυθαιρεσίες εταιριών και για τις υπερβολικές παράνομες και νόμιμες εξαγωγές» όπως ανέφερε ο Σύλλογος. Στη συζήτηση για τις ελλείψεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΟΣΦΕ και του εκπροσώπου των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών.

Η διοίκηση του ΕΟΦ δεσμεύτηκε να ελέγξει όλες οι καταγγελίες και να ερευνηθούν οι ευθύνες για τον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς.


Πηγή : healthview