ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σύσκεψη για την ελονοσία κατόπιν εορτής

Καθυστερημένος “συναγερμός” σήμανε στην Αριστοτέλους για τη διαχείριση του θέματος που έχει προκύψει με την ελονοσία.
Με αφορμή τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη για τα μέτρα πρόληψης και τις αυξημένες ανάγκες αίματος, λόγω και της έλλειψης που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι, η πολιτική ηγεσία καλεί σε ευρεία σύσκεψη όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες: Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΕΑ και ΕΣΔΥ.


Η ανεπάρκεια αίματος κάθε χρόνο τέτοια εποχή εξαιτίας της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών, είναι πάντως μια γνωστή κατάσταση, με τους αρμόδιους διαχρονικά να φέρουν ακέραιες τις ευθύνες για τη σχετική έλλειψη που παρουσιάζεται, με συνέπεια συχνά να αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία και θεραπείες αιμοκάθαρσης. Οι ίδιοι οι φορείς των χρονίως πασχόντων και σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών, άλλωστε, έχουν ήδη κινητοποιηθεί σε μια σειρά περιοχές καλώντας τους πολίτες να δωρίσουν το αίμα τους, ενώ πολλά τμήματα αιμοδοσίας έχουν κρούσει τον “κώδωνα του κινδύνου” από τις αρχές Αυγούστου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 11 το πρωί, ενώ της περάτωσής της θα ακολουθήσουν δηλώσεις για την ενημέρωση του κοινού.