ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έτοιμες οι ρυθμίσεις για τα φαρμακεία! Τι αλλάζει στο ωράριο

Έτοιμες είναι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας για το ωράριο των φαρμακείων.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ήδη έχει ετοιμασθεί το σχέδιο βάση του οποίου θα αλλάξει το ωράριο των φαρμακείων που ισχύει σήμερα και προκαλεί πολλά προβλήματα στον κλάδο.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε δεσμευτεί σχετικά στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πάντως όπως σημειώνουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο της ρύθμισης που θα αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων, είναι ήδη στο συρτάρι της οδού Αριστοτέλους και αναμένεται να προωθηθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ρύθμιση αναμένεται να ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους φαρμακοποιούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μετά την απελευθέρωση των ωραρίου έχει επιφέρει ακόμη και διχασμό στον κλάδο.

Εξάλλου υπάρχουν εκείνα τα φαρμακεία που ανοίγουν ότι ώρα επιθυμούν χωρίς μάλιστα να υπάρχει υποχρέωση να το δηλώσουν σε κάποιο αρμόδιο φορέα, ενώ ταυτόχρονα οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί, λίγα μέτρα μακριά είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κανονικά εφημερίες.

Οι ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας – όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– θα φέρνουν ένα σταθερό ωράριο σε όλα τα φαρμακεία, χωρίς όμως να περιορίζεται η πρόσβαση για τους πολίτες όλο το 24ωρο.

Οι εφημερίες αναμένεται να είναι υποχρεωτικές για όλους, ενώ δε θα αποκλεισθεί και το διευρυμένο ωράριο που έχει διαπιστωθεί από το υπουργείο Υγείας ότι διευκολύνει τους πολίτες.

Πηγή: Healthreport