ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δ.Ευγενίδης: «Η κωλυσιεργία της Διοίκησης του ΠΦΣ έχει ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας και κοντεύει να τινάξει στον αέρα τις εκλογικές διαδικασίες των Συλλόγων»

Καθώς τελειώνει ο Αύγουστος, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές στους Συλλόγους μας που γίνονται τέτοια εποχή κάθε 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι εκλογές διεξάγονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και σύμφωνα με τον αείμνηστο Νομικό Σύμβουλο του ΠΦΣ Γιάννη Παπαγεωργίου «όχι πέραν της ημερομηνίας που διεξήχθηκαν οι τελευταίες αρχαιρεσίες (ολιγοήμερος παρέκκλιση δεν παίζει κανένα ρόλο).». Στον Σύλλογό μας, παραδοσιακά πραγματοποιούμε τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων μας εκπροσώπων και αντιπροσώπων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, τις χρονιές που είχαμε εκλογές, έφτανε στο σύλλογο ένα πολυσέλιδο έγγραφο από τον ΠΦΣ που ονομάζεται «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ», και περιγράφει με σαφήνεια τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι Σύλλογοι, όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική Νομοθεσία. Την τελευταία χρονιά εκλογών, το 2013, το μνημόνιο αυτό στάλθηκε στους Συλλόγους σε ηλεκτρονική μορφή στα τέλη του ΙΟΥΛΙΟΥ.

Τη φετινή εκλογική χρονιά ο ΠΦΣ δεν μας έστειλε ακόμη το αντίστοιχο μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές τουλάχιστον ως προς την εκλογή και σύνθεση των Πειθαρχικών Συμβουλίων. Με δεδομένο ότι ο Νόμος ορίζει ότι 70 μέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών συνεδριάζει το ΔΣ και προκηρύσσει τις εκλογές με συγκεκριμένο αριθμό μελών για κάθε όργανο, οι Σύλλογοι που θα κάνουν τις εκλογές τους τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν αρχίσει τις διαδικασίες χωρίς το μνημόνιο και χωρίς να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν (τουλάχιστον) με τα πειθαρχικά. Όσο καιρό φωνάζαμε για να ενεργοποιηθούν τα πειθαρχικά με τη νέα τους σύνθεση, συναντούσαμε σφοδρές αντιδράσεις επειδή στη νέα Διοίκηση του ΠΦΣ δεν άρεσε ο Νόμος και θα τον άλλαζαν. Τώρα που φτάσαμε στο αμήν, τι θα προτείνουν; Εκλέξτε Πειθαρχικά αλλά μην τα ενεργοποιήσετε; Μην εκλέξετε καθόλου Πειθαρχικά; Μήπως να εκλέξουμε Πειθαρχικά με το νόμο που μας υποσχέθηκαν ότι θα ψηφίσουν κάποτε; Κάποιοι φαρμακοποιοί εν τω μεταξύ συνεχίζουν να παρανομούν με της ευλογίες του ΠΦΣ.

Δυστυχώς η κωλυσιεργία της Διοίκησης του ΠΦΣ σ’ αυτό το θέμα έχει ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας και κοντεύει να τινάξει στον αέρα τις εκλογικές διαδικασίες των Συλλόγων. Αφού δεν μπορείτε να αλλάξετε το νόμο τουλάχιστον εφαρμόστε τον!


Διονύσιος Ευγενίδης
Γραμματέας Φ.Σ. Θεσσαλονίκης