ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχεται και τιμολόγηση νέων Φαρμάκων

Ανεβάζει ταχύτητες ο ΕΟΦ, προχωρώντας και τις διαδικασίες τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Μετά τη δημοσίευση του Διορθωτικού Δελτίου Τιμών στη σελίδα του Υπουργείου Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανήρτησε σήμερα τόσο το προσχέδιο για την τιμολόγηση νέων φαρμάκων, σχημάτων, επεκτάσεων, όσο και το πρόγραμμα της διαβούλευσης με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, που ξεκινάει μάλιστα από σήμερα.

Έτσι, τα πρώτα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου και θα συνεχιστούν αύριο και το Σάββατο, στο 2ο όροφο του ΕΟΦ. Οι ώρες των συναντήσεων θα είναι από τις 10.00πμ έως και τις 15.00μμ, ενώ ο ΕΟΦ ενημερώνει πως όσες εταιρίες δεν μπορούν να παραστούν την προγραμματισμένη ημέρα, είναι δυνατόν να προσέλθουν μια από τις άλλες μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος.

Ο κατάλογος που ανήρτησε ο ΕΟΦ περιλαμβάνει 614 φαρμακευτικά προϊόντα, πρωτότυπα, γενόσημα και νέες μορφές, αλλά και ΜΗΣΥΦΑ, για τα οποία εκκρεμούσαν αιτήσεις προς τιμολόγηση.

Το τμήμα τιμολόγησης του Οργανισμού, μετά και την επεξεργασία των παρατηρήσεων από τις εταιρίες, υπολόγισε βάσει της νομοθεσίας, τις τιμές των σκευασμάτων, ενώ σε κάποια δεν δόθηκε τιμή, καθώς δεν πληρούν τις διατάξεις.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, οι εταιρίες θα κληθούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο Οργανισμός αναφέρει ότι προβλήματα που πιθανώς θα επισημανθούν, θα ληφθούν υπόψη προκειμένου να εισηγηθεί ανάλογα στο Υπ. Υγείας, βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας.

«Μετά την επεξεργασία των προτάσεων και παρατηρήσεων σας, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας για τα προϊόντα του Καταλόγου», καταλήγει.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ_ΛΙΣΤΑ _Ν. ΦΑΡΜΑΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ