ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δ.Καραγεωργίου: Η ορθή εκμετάλλευση του κερδισμένου χρόνου

Σημερα διαμορφωνονται ολες οι τασεις του ιδιοκτησιακου των φαρμακειων.Αργα αλλα σταθεραγινινται κινησεις των οποιων η φυση μονο από τις αποχρωσες ενδειξειςμπορει να φανει. Στο συνεδριο της ΟΣΦΕ στην Βεροια, ο Α.Γαλανοπουλος εκτιμησε ότι τα μεγαλα deals (για την εξαγορα η το κλεισιμο μοναδων φαρμακειων λεω εγω)στην φαρμακευτικη αγορα θα κλεισουν περί το 2019. Ως τοτε όμως και κυριως μεσα στο 2017 θα εχουν δαμορφωθει οι βαθμοι οικονομικων κινησεων του κάθε ενδιαφερομενου μερους.

Λογικα θα πρεπει να περιμενουμε και επομενες νομοθετησεις που αυτή τη φορα θα αγγιζουν την σημερινη φυση των Συλλογων και την υποχρεωτικοτητα τωνσυνδρομων των μελων τους όπως και το ανοιγμα των ΣΥΦΑ. Αυτό που επισης επεσημανε ο Α.Γαλανοπουλος είναι ότι απλα (σ αυτή τη νομοτελεια καταστάσεων  λεω παλι εγώ  κερδιζεται χρόνος . Ο οποιος τελειωνει γρήγορα  Αν γινεται ορθη εκμεταλευση του χρονου αυτου είναι ζητουμενο.

Η φραση ορθη εκμεταλευση χρονου αφορα εκεινους τους σχεδιασμους που με τον ένα η τον άλλο τροποθα εξασφαλιζουν δουλεια στη μαγαλη πλειονοτητα των συναδελφων.Διοτι η ιδια φραση μπορει να θεωρηθει ακριβης και για την επι μερους ισοτελη στρατηγικη αναπτυξη συγκεκριμενων συμφερόντων. Ας τα δουμε αναλυτικα.

Α)Συμφεροντα μεγαλων διεθνων χονδρεμπορικων κεφαλαιων 
Β)Συμφεροντα εγχοριων χονδρεμπορικων κεφαλαιων.
Γ)Συμφεροντα των Συνεταιρισμών.
Δ)Συμφεροντα ιδιοτων φαρμακοποιων με στοχευση μικροτερες αλυσιδες φαρμακειων αλλα ικανοτατων μοναδων κομβικων σημειων.

Λεχθηκε ότι η ΚΥΑ για το το ιδιοκτησιακο των φαρμακειων κλεινει το ματι στους συνεταιρισμους και γι αυτό είναι καταπτυστη,αντισυνταγματικη και αλλα ευτραπελα και ανοητα.Η πραγματικοτητα είναι ότι οι συνεταιρισμοι μας είναι τα μονα νομικα προσωπα κοινωνικης Υγειας στο χωρο μας.Ως γνωστο η κονινικη οικονομια βρισκεται στην αμεση προτεραιοτητα των σχεδιασμων της DG GROWTH και της επιτροπου για την Βιομηχανια και τις επιχειρισεις ως πολιτικη αναχωματος εν οψει του επερχομενου ΤΤΙP

Αν καποιος ξεφυγει από τα συνδικαλιστικα ευτράπελα που χρησιμοποιουν με μεγαλη ευκολια τις νομικες απειλες(πραγμα που σημαινει αμηχανια στην απουσια σοβαρων προτασεων με την δημιουργια εχθρων και ενοχων) θα πρεπει σοβαρα να δει τις επομενες διαμορφωσεις.

1)ΟΙ συνεταιρισμοι ως ΣΥΝΠΕ ειδικης νομοθεσιας δεν μπορούν να επενδυσουν.Ουτε καποιος εξω από αυτους μπορει να επενδυσει πανω τους.Μπορουν να κανουν μονο εσωτερικες κινησεις.Να δημιουργουν τις δικες τους ΑΕ και ομιλους Εταιρειων τους αλλα δεν μπορουν να αγορασουν φαρμακεια.Δημιουργειται ένα περιεργο ατοπο.Ειναι τα μονα νομικα προσωπα που τους το επιτρέπει η ΚΥΑ αλλα όχι η καταστατικη τους φυση.Πρεπει να αναμενεται η διπθωση.Απο αυτην όμως θα προκειψουν νεες μορφες συνεταιρισμων οπου θα συμμετεχουν και κεφαλαιουχοι επενδυτες (εν δυναμει).Απο τους ΣΥΦΑ εξαρταται να διασφαλισουν τα καταστατικα τους δεδομενου μαλιστα ότι μελη τους είναι και οι εταιρειες φαρμακειων

2)Οι ΚΥΑ του ιδιοκτησιακου των φαρμακειων είναι προφανές ότι δεν απευθυνονται στο ανοιγμα νεων φαρμακειων.Απεναντιας ευνοουν το κλεισιμο των ηδη υπαρχοντων.Οι πραγματικες αναγκες της χωρας όπως τις καταγραφουν οι ελεγκτες είναι 3500φαρμακεια αριστης διασπορας.Για την διασπορα αυτην απαιτουν ιδιαιτερα κινητρα για τα οποια δεν φαινεται να αντιδρα η Ελληνικη Αρχη.

3)Τα φαρμακεια των υπηρεσιων που ευαγγελιζονται οσοι υποστηριζουν ότι τα γνωριζουν,δεν είναι και δεν μπορει να είναι τα σημερινα ατομικα φαρμακεια.Φαρμακευτικες υπηρεσιες σημαινει απεξαρτηση από τα ποσοστα κερδους των φαρμακων(εκτος των ελαχιστων που καλυπτιυν το κοστος διαχειρισης και από το μερος του ποσοστου που μπορει να γινει κινητρο προωθησης γενοσημων).Απαιτουν καινουργιο μοντελο ασθενοκεντρικης ΠΦΥ.Το καινουργιο μοντελο σημαινει ότι τα κεντρικα deals μπορει να τα κανουν οι εταιρειες φαρμακειων αλλα οι φαρμακοποιοι με την διδικασια των φαρμακευτικών υπηρεσιών.  Την τηρηση records ασθενων και την επικοινωνια με τους γιατρους διατηρουν την ανεξαρτησια των επιλογων στην ασκηση της φαρμακευτικης πρακτικης.

Ας δουμε την αποσταση μεγεθων αυτων που προετοιμαζονται για το ιδιοκτησιακο των φαρμακειων.Αν –λεμε τωρα-υπαρχει η δυνατοτητα συνολικης επενδυσης στα Ελληνικα φαρμακεια υψους 100εκ.,οι ΣΥΦΑ μπορουν να εξασφαλισουν τα 60εκ.,οι ιδιωτες χονδρεμποροι λιγοτερο από 40εκ. και οι λεγομενοι επιχειρηματιες φαρμακοποιοι 1-2εκ. και μεχρι 10εκ.οι ηδη μεταξυ τους συνδεμενοι

Οσο για τα ΜΥΣΥΦΑ αντί να υπαρχει παγος προς τους παραγωγους τους (ΕΦΕΧ) αφου αυτοι εχουν τα metrics και τα analytics. Μπορει μαζι τους να αντιμετωπισθει καλυτερα η κατακτηση της εμπιστοσυνης του κόσμου  Αυτο ηταν το κυριως ζητουμενο από την αρχη σ αυτή την ιστορια αλλα αντιμετωπισθηκε με παλαια νοοτροπια αλλης εποχης οσο κοντινη κι αν είναι χρονικα.

Ζουμε στην εποχη της πληρους απαξιωσης της πολιτικης και του συνδικαλισμού  Το 50% των ψηφοφορων δεν πηγαν να ψηφισουν στις προηγουμενες εκλογές. Με το νέο ασφαλιστικο εγιναν σημεια και τερατα που θα αρχισουμε να βλεπουμε από τον προσεχή Αύγουστο.  Ο νεος νομος για το συνδικαλισμο και τα εργασιακα θα είναι το επιστέγασμα  Δεν κουνιέται φύλο.  Ετσι περνανε οι χειροτεροι εφιαλτες μας. Όταν οι συνδικαλιστες μας επιχαιρουν μεταξυ τους κατι ασχημο γινεται ερημην μας. Που είναι εκεινος ο πιτσιρικας του παραμυθιου που θα φωναξει ο βασιλισς είναι γυμνος?

Παντως. Ειτε BREMAIN ειτε BREXIT είναι σιγουρο οτι μια καινουργια διαμορφωση της ΕΕ και ένα καινουργιο οικινομικο περιβαλον είναι μπροστα μας. Αραγε ποιοι εχουν συμφερον να εξακολουθουν να χαιδευουν τα αυτια μας?

Δημήτρης Καραγεωργίου