ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ποια συμπληρώματα διατροφής συνιστάται να συνδυάζονται με τα αντικαταθλιπτικά

bigstock Spoon With Dietary Supplements 70069831Η αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ενισχύεται όταν συνδυάζονται με συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής, δείχνει μια νέα, διεθνής επιστημονική μελέτη.
Τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε είτε από τις τροφές είτε από συμπληρώματα επηρεάζουν σημαντικά τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου, άρα και τα συμπτώματα ψυχικής νόσου.

Η μελέτη της Ερευνητικής Ομάδας ARCADIA του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, η οποία βασίστηκε στα αποτελέσματα 40 κλινικών δοκιμών από όλο τον κόσμο και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Psychiatry, αναφέρει ότι τα Ω3 λιπαρά οξέα, ορισμένα αμινοξέα (S-αδενοσυλμεθειονίνη), το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη D ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών, βελτιώνοντας την ψυχική υγεία και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των κλινικών συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
Οι ερευνητές συνιστούν όλοι οι ασθενείς να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν προχωρήσουν στη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου ή συμπληρώματος διατροφής.