ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΙΣΑ: Η έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ κοστίζει ανθρώπινες ζωές – Νεκρή 55χρονη ασθενής

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 55χρονη ασθενής, περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η γυναίκα έπασχε από λοίμωξη του αναπνευστικού και κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμενε διασωληνωμένη σε κοινό θάλαμο.

Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ και προειδοποιεί ότι το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, με την κορύφωση της επιδημίας της γρίπης.


Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί με αποσπασματικό τρόπο να διαχειριστεί πρόχειρα και ανεπαρκώς την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 01/02/2016 στη «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας υπήρχαν 75 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων 32 ήταν λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ, σημειώνει ο ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ του ΕΣΥ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. «Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ΙΣΑ τονίζει ότι θα δώσει μάχη για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.


Πηγή : newsbomb