ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή από τον ...ΕΟΠΥΥ

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας από τον ΕΟΠΥΥ! Συγκεκριμένα, με ....SMS ή email θα ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές και τις επισκέψεις σε γιατρούς που εκτελούνται στον ΑΜΚΑ τους. Παράλληλα δημιουργείται εθνικό διαδικτυακό σύστημα κλεισίματος ραντεβού, που θα αφορά ιδιώτες ιατρούς, ιατρεία ΠΕΔΥ και πρωτοβάθμια εξωτερικά ιατρεία κρατικών νοσοκομείων. 


Πρόκειται για τις νέες εφαρμογές και υπηρεσίες που αναπτύσσει η ΗΔΙΚΑ αυτό το διάστημα και αφορούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ενσωμάτωση νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων και την προσθήκη παραμέτρων όπως ο έλεγχος χρόνου διάρκειας μιας αγωγής. Οι νέες υπηρεσίες αφορούν στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελος πρωτοβάθμιας υγείας, στη δυνατότητα διαχείρισης της επίσκεψης σε ιατρό – ραντεβού, στην ενσωμάτωση του συνοπτικού ιστορικού υγείας ασθενή που είναι εξαιρετικά σημαντική, στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης του ασθενή στα δεδομένα του (π.χ. συνταγές, διαγνώσεις, εξετάσεις).

Για την πρόσβαση τρίτων στον συνοπτικό φάκελο (όπως φαρμακοποιών ή ιατρών), θα απαιτείται η συγκατάθεση του ίδιου του ασθενή, που θα υπάρχει δυνατότητα να ορίσει ποιος θα βλέπει τα στοιχεία του για κάθε κατηγορία δεδομένων. Δεδομένου ότι η πρόσβαση στα στοιχεία θα γίνεται ηλεκτρονικά από όλους τους ενδιαφερόμενους, η έντυπη συνταγή προβλέπεται σύντομα να καταργηθεί.

Επιπρόσθετα, ένας σημαντικός τομέας όπου η ΗΔΙΚΑ μπορεί να μειώσει το κόστος περίθαλψης είναι αυτός του ιατρικού τουρισμού και πάνω σε αυτό το θέμα διερευνά 4 σενάρια χρήσης, για την περαιτέρω αξιοποίησή τους: παροχή εκτάκτων υπηρεσιών υγείας σε τουρίστες, τις εκλεκτικές υπηρεσίες υγείας, την προγραμματισμένη αντιμετώπιση χρονίων παθήσεων και τέλος την προγραμματισμένη ή έκτακτη αντιμετώπιση Ελλήνων του εξωτερικού.


Πηγή : healthview