ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

K.Θεοδοσιάδης: «Ο κόσμος τό 'χει τούμπανο...»

Ο γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος εδώ και μέρες αναγγέλλει τη νέα κοινωνική μεταρρύθμιση της "πρώτη φορά" αριστεράς.

«Τα φαρμακευτικά σκευάσματα υψηλού κόστους θα χορηγούνται αποκλειστικά από τα νοσηλευτικά ιδρύματα».

Χάθηκε λοιπόν ένα ακόμη κομμάτι ύλης που δικαιωματικά, επιστημονικά, θεσμικά ανήκει στα φαρμακεία.

Ακούσατε καμία αντίδραση; Φυσικά όχι.
Οι ίδιοι που πριν δύο χρόνια γκρίνιαζαν διότι δεν αποκτήσαμε το δικαίωμα διάθεσης όλων των ΦΥΚ, σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα που χάνουμε και όσα είχαμε κατοχυρώσει.


Ένα κομμάτι ύλης αρκετών εκατομμυρίων ευρώ φεύγει από τα φαρμακεία και πάει στα νοσοκομεία. Αντί να διεκδικήσουν την διεύρυνση του αριθμού των ΦΥΚ που διατίθενται από τα φαρμακεία, απεμπολούν και αυτά που είχαμε. Χωρίς να ανοίξει μύτη…. χωρίς μια τουφεκιά… μη στενοχωρηθεί η κυβέρνηση που με κόπο, αγώνες και τη συμβολή 11.000 εκλογικών κέντρων φέραμε στην εξουσία. Όσο για τους καρκινοπαθείς που θα αυξηθεί η ταλαιπωρία τους, ποιος ενδιαφέρεται...

Τα ίδια ΜΜΕ επαναλαμβάνουν ότι μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα έχει λήξει ΑΡΝΗΤΙΚΑ για τον κλάδο και το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ. Το είπε άλλωστε προ μηνός δημοσίως ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός.

Συνεχίζεται και για το θέμα αυτό η ίδια εκκωφαντική σιωπή. Μην ενοχλείτε την κυβέρνηση κι ας βλάπτει σοβαρά την οικονομική υγεία των φαρμακείων. Διότι αν παραδεχθούμε την εγκληματική φαρμακευτική δραστηριότητά της, θα αναζητήσουμε για απονομή ευθυνών όλους εκείνους που "ξεσκίστηκαν" να φέρουν στην εξουσία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλους εκείνους που αποτέλεσαν την "φαρμακευτική συνιστώσα" του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα την "κάνουν" με ελαφρά πηδηματάκια βγάζοντας και κανέναν αντικυβερνητικό ψίθυρο για ξεκάρφωμα. 

Νομίζουν ότι όλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή έχουν τις ίδιες μ΄αυτούς υψηλές επιδόσεις στις κωλοτούμπες…

Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Για την Αδέσμετη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ