ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Π. Σφηκάκης, μέλος επιτροπής του ΠΟΥ για την έρευνα

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Παθολογίας Πέτρος Σφηκάκης, αποδέχθηκε πρόταση της περιφερειακής διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Σουζάνα Γιάκαμπ να στελεχώσει την Ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Επιτροπή για την Έρευνα, του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (WHO-EACHR).

Η θητεία του κ. Σφηκάκη στη θέση αυτή αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσει τρία χρόνια. Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι το ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Έρευνα στην Υγεία, η οποία από τον Μάιο του 1986 μετονομάστηκε σε «Συμβουλευτική Επιτροπή για την Έρευνα στην Υγεία».


Η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με τη διαμόρφωση πολιτικών για την εξέλιξη της έρευνας στην υγεία, με τα ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν επείγοντα ζητήματα δημόσιας υγείας, καθώς και με τις στρατηγικές με τις οποίες πρέπει αυτά να αντιμετωπίζονται.

Επίσης, φροντίζει για το συντονισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ με τις δραστηριότητες άλλων περιοχών, καθώς και για τη διαμόρφωση κριτηρίων ηθικής και δεοντολογίας, που θα καθοδηγούν τις ερευνητικές δραστηριότητες στη δημόσια υγεία.


Πηγή: onmed