ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αυστηροί έλεγχοι για την αυξητική ορμόνη σε παιδιά

Συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή ελέγχου στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, με αρμοδιότητα για τα νοσοκομεία που χορηγούν την ορμόνη σε παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα

Υπό τον έλεγχο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας μπαίνουν ταπαιδοενδοκρινολογικά τμήματα τεσσάρων νοσοκομείων, για τη χορήγηση αυξητικής ορμόνης. Μάλιστα, ο έλεγχος αυτός ανατέθηκε σε ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, και θα λειτουργεί για ένα έτος.


Η επιτροπή θα ελέγχει τα Παιδοενδοκρινολογικά Τμήματα των νοσοκομείων Παίδων Αγ. Σοφία και Αγλ. Κυριακού, τουΠανεπιστημιακού Πατρών και της Παιδοενδοκρινολογικής Μονάδας του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, καθώς οι συγκεκριμένες δομές, έχουν την ευθύνη χορήγησης αυξητικής ορμόνης.

Ανά δίμηνο τα προαναφερθέντα Παιδοενδοκρινολογικά Τμήματα και η Μονάδα θα ενημερώνουν, αποστέλλοντας στη Διεύθυνση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης του Κε.Σ.Υ για την 5μελή Επιτροπή,ονομαστικές καταστάσεις των παιδιών, νέων προς θεραπεία ή επαναλαμβανόμενης θεραπείας, με τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε παιδί βάσει των οποίων εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε η χορήγηση αυξητικής ορμόνης.

Η Επιτροπή εάν κρίνει αναγκαίο, κατά την αξιολόγηση των καταστάσεων αυτών, να καλεί προς εξέταση για πιθανή διευκρίνιση των στοιχείων που έχουν αποσταλεί.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται η κα. Χριστίνα Κανακά - Gantenbein, Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Η ΑΓ. ΣΟΦΙΑ». Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο κ. Ηλίας Τσάκωνας, με αναπληρώτριά του την κ. Ζωγραφιά Παπαδοπούλου, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Μέλη της επιτροπής, ορίσθηκαν οι κ.κ.:
Αναστάσιος Παπαδημητρίου Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας , Γ´ Παιδιατρική κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο «Αττικόν»
Ελπίδα Βλαχοπαπαδοπούλου, Δ/ντρια ΕΣΥ ,Παιδίατρος-Ενδοκρινολόγος Νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού. Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
Ασημίνα Γάλλη , Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Δ´ παιδιατρική κλινική ΑΠΘ , Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη.
Διονύσιος Χρύσης, Αναπλ. Καθηγητή Παιδιατρικής Παν/μίου Πατρών, Π.Γ.Ν. Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

Πηγή : healthmag