ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Γραμματεία Φαρμάκου ζητά η ΟΣΦΕ με συμμετοχή όλου του κλάδου, καθώς και γιατρών & ασθενών

Την ανάγκη να δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας Γραμματεία Φαρμάκου, προκειμένου να τρέξει όλα τα μείζονα θέματα του κλάδου, με την συμβολή όχι μόνο της φαρμακοβιομηχανίας και των φαρμακοποιών, αλλά και των φαρμακαποθηκών, των ιδιωτών φαρμακεμπόρων, των γιατρών αλλά και των ασθενών, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Ελλάδος) κ. Σταύρος Μπελώνης, μιλώντας χθες το απόγευμα στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας της Active Business Publising.


Παράλληλα, ο κ. Μπελώνης υπογράμμισε την ανάγκη για Εθνική Στρατηγική για την υγεία και το φάρμακο και την θεσμοθέτηση Οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου συνολικά. Ο κ. Μπελώνης αναφέρθηκε στα 8 χρόνια βαθιάς ύφεσης στην χώρα, η οποία έχει πλήξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις επιχειρήσεις και δημιούργησε τεράστια ανεργία. Μίλησε για ένα πείραμα που συντελείται σε βάρος της Ελλάδας ενώ η λογική Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, μας τραβάει παρακάτω, όπως είπε.

Εκτός από τις τιμές, θα πρέπει να επικεντρωθούμε και στον όγκο αλλά και στην αποτελεσματικότητα, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το φαρμακείο είναι σε λάθος κατεύθυνση και εμείς αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το φαρμακείο της γειτονιάς.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του στον Οδηγό που μοιράστηκε στην εκδήλωση, ο κ. Μπελώνης αναφέρει την ανάγκη σταδιακά το φαρμακείο να μετατραπεί σε χώρο υγείας με ασθενοκεντρικό χαρακτήρα, ενταγμένο στην ΠΦΥ, όπου θα εξυπηρετείται ο πολίτης και θα απελευθερώνονται πόροι για την Πολιτεία.


Τι είπε ο Βασίλης Λεβέντης

Παρών στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι 100 Γραμματείες Φαρμάκου να φτιάξουμε, εάν δεν υπάρχει διακομματική συνεννόηση δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. «Αυτή η αγωνία με έσπρωξε να ζητήσω Οικουμενική κυβέρνηση», είπε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα καταρρεύσει μετά τον Ιανουάριο και θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Οικουμενική κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών θα πρέπει να πάψει να επιζητά προστασία και θα πρέπει να γίνουν βασικές μεταρρυθμίσεις, πάντα με διακομματική συναίνεση.


Πηγή: onmed