ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ 11/11/2015

Mε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΦΣ. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και η βελτιστοποίηση και απλοποίηση διαδικασιών για την χορήγηση προϊόντων μέσω των φαρμακείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλους του έτους θα γίνουν δυο πληρωμές που αφορούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη ανέφερε πως αισιοδοξεί πως με το νέο χρόνο θα ομαλοποιηθούν οι πληρωμές και ευελπιστεί πως οι πληρωμές θα γίνονται με καταληκτική ημερομηνία ανά μήνα.

Εξάλλου ο κ. Πολάκης δέχθηκε κατά αρχάς την διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω φαρμακείων κατά τα πρότυπα των αναλωσίμων σακχάρου.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ κ. Ηλίας Δημητρέλλος και η νομική σύμβουλος του ΦΣΑ κυρία Σοφία Αγγέλου θα μετάσχουν σε στην ομάδα εργασίας του υπουργείου υγείας για την επεξεργασία και κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί φαρμακείων και φαρμακαποθηκών.

Οι δύο νομικοί θα καταθέσουν τις διατυπωμένες θέσεις των φαρμακοποιών για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει μετά την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεχίζει τις προσπάθειές του για να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα θέματα που απασχολούν τον Φαρμακοποιό και με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα ενημερώνει όλους τους συναδέλφους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ