ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Οι συμμαχίστας...

Η θύελλα που πέρασε πάνω από τον κλάδο, ξεγύμνωσε όλες του τις παθογένειες, τον λανθασμένο τρόπο σκέψης και του τρόπου που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Όσες απεργίες και αν κάνουμε, όσα «σποτάκια» και να φτιάξουμε, όσες αφίσες ή μπλουζάκια και αν τυπώσουμε, όσα «εκλογικά κέντρα» και αν κάνουμε, αν ο κλάδος δεν αναμετρηθεί με τους «δαίμονές» του δεν πρόκειται ποτέ να απεγκλωβιστεί από τις συμπληγάδες.  Και υπάρχουν ευθύνες για όλο αυτό. Συγκεκριμένες και συγκεκριμένων.
Τρανό παράδειγμα οι «συμμαχίστας». Σε όλες τους τις εκφράσεις τόσο διοικητικές όσο και συνιστολογιακές/ενημερωτικές.


Οι «συμμαχίστας» που ενώ λένε όχι στην καταστροφή, ταυτόχρονα χάρασαν το μονοπάτι που οδηγούσε μαθηματικά εκεί.

Οι «συμμαχίστας» που καταπώς φάνηκε δεν είχαν να παρουσιάσουν καμία διέξοδο από όλες αυτές τι κοσμογονικές αλλαγές που συνέβαιναν στον κλάδο σε ευρωπαικό επίπεδο όλο αυτό το διάστημα, αφού πρότιμησαν να στρουθοκαμηλίζουν.

Οι «συμμαχίστας» που όποτε τους συνέφερε θυμόντουσαν την Ευρώπη, για όλα τα έξτρα που έχουν οι φαρμακοποιοί στις άλλες χώρες, αλλά ταυτόχρονα αγνοούσαν ένα σωρό άλλα που υπήρχαν και υπάρχουν εκεί, αφού δεν ταίριαζαν στον λαικισμό και το εμπόριο ελπίδας τους.

Έτσι σήμερα έχουμε έναν κλάδο ζαλισμένο που έχει ελάχιστη επαφή με τη λογική και την πραγματικότητα.

Και μη γελιέστε συνάδελφοι.
Οι  σημερινοί «ψευτοτσαμπουκάδες» των «συμμαχίστας», σε κάθε εκδοχή, είναι το λιγότερο αστείοι. Δεν είναι παρά εφαρμοσμένη τακτική ώστε ο κλάδος να ξεχάσει τα όσα έλεγαν και έγραφαν όλο αυτό τον καιρό. Η ευκολία με την οποία τούτοι δω οι παπαγάλοι σπεκουλάριζαν (μέχρι πολύ πρόσφατα) στα συνιστολόγια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τον χαμό που γινόταν στην κοινωνία, ο άνετος τρόπος που έκαναν συντονισμένες επιθέσεις όχι απλά στους συδικαλιστικούς αντιπάλους τους, αλλά σε κάθε απλό φαρμακοποιό που διαφωνούσε ή απορούσε, ανήκουν κι αυτά μαζί με πολλά άλλα στο ανύπαρκτο «ηθικό και αγωνιστικό» πλεονέκτημα που έχουν αυτοί οι τύποι ώστε να μιλάνε εξ’ονόματος του κλάδου.

Αλήθεια, πού το απέκτησαν αυτό το πλεονέκτημα; Στις «αγωνιστικές» κραυγές τους που έγιναν εν μια νυκτί σιωπή συμπαράστασης στον ΣΥΡΙΖΑ; Στην ακατάσχετη λασπολογία με την βοήθεια των χρήσιμων από τα κλειστά γκρουπ; Ή μήπως όταν αυτοί «επαναστάτες» κατάφεραν να κάνουν τον κλάδο αντιπαθή σε ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας αφού τον έκαναν να μοιάζει ως ο απόλυτος «παρτάκιας»;

Κανείς ποτέ δεν εργάστηκε τόσο πολύ για να χτίσει ένα ψέμα στα σπλάχνα του κλάδου όσο αυτοί οι θρασείς ψευτο-αγωνιστές που τάχα τώρα δεν συγχωρούν. Κανείς πολέμιος του κλάδου δεν έπληξε τόσο πολύ την εικόνα μας προς τα έξω όσο αυτοί οι τύποι. Γι' αυτό, συνάδελφοι, όταν αρχίζουν τα αγωνιστικά τους «κακαρίσματα» να τους θυμίζετε αμέσως ποιοι είναι και τι έκαναν.
Να τους θυμίζετε, την υποκρισία τους και το ψεύτικο κοινωνικό ενδιαφέρον τους, που κράτησε μόνο όσο διαρκούσαν οι εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός του κλάδου.

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για το Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαικό φαρμακείο, ο κλάδος έκανε ομαδική ψυχοθεραπεία μένοντας άπραγος για μεγάλο διάστημα, μέχρι που το ρολόι έδειξε «και πέντε» και η θηλιά έσφιξε, τρομακτικά πολύ, γύρω από το λαιμό μας.
Επειδή λοιπόν το φαρμακείο ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι στόχος συμφερόντων και καρτέλ, καλό θα ήταν έστω και τώρα, να αλλάξουμε νοοτροπία με πρώτο και καλύτερο βήμα την απομόνωση των ψευτό-αγωνιστών λαικιστών που τόσο κακό έκαναν μέχρι τώρα.

Δεν τους ανήκει ούτε το κοινωνικό αλλά ούτε και το αγωνιστικό πρόσωπο του κλάδου, που μόνο ως πρόσχημα και παγίδα για ανυποψίαστους χρησιμοποίησαν.


Αρκετά.


Η συντακτική ομάδα του Pharma Team