ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Μέσα στο Οκτώβριο πληρωμές πρώτα για ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά και μετά οι φαρμακοποιοί

Το χρώμα του χρήματος θα δούνε για τον μήνα Ιούλιο όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ που καταβάλουν υποχρεωτικές επιστροφές (claw back).
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη στη διάθεσή της τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που αντιστοιχούν στους ιδιωτικούς παρόχους για τον μήνα Ιούλιο.
Η πρώτη φουρνιά που θα πληρωθεί είναι οι ιδιωτικές κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, οι φυσικοθεραπευτές καθώς μεταξύ άλλων και οι εργαστηριακοί γιατροί.
Οι καταβολές των οφειλομένων αναμένεται να γίνουν στα μέσα Οκτωβρίου και πιθανότατα θα ολοκληρωθούν προς το τέλος του μήνα.
Συνολικά ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει σε όλους τους ιδιωτικούς παρόχους περί τα 100 με 110 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα όλοι οι υπόλοιποι γιατροί που δεν έχουν υποχρεωτικές επιστροφές (claw back), θα εισπράξουν τον μήνα Ιούνιο επίσης έως το τέλος Οκτωβρίου.
Πάντως άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους προηγούμενους μήνες καθώς οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια δεν έχουν πληρωθεί τους προηγούμενους μήνες Ιούνιο και Μάιο και είναι άγνωστο εάν θα εισπράξουν για αυτούς. Τακτική άλλωστε γνωστή του ΕΟΠΥΥ καθώς …κουρεύει μήνες στις αποπληρωμές των οφειλών του λόγω έλλειψης ρευστού.
Ρευστό …καθυστερημένο και στους φαρμακοποιούς
Οι φαρμακοποιοί από την άλλη, για τους οποίους συνολικά απαιτούνται το μήνα περί τα 150 εκατ. ευρώ, αναμένεται μέσα στο πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου να εισπράξουν τα χρέη για τον μήνα Ιούνιο.
Ωστόσο προς ώρας είναι άγνωστο εάν θα λάβουν το σύνολο των οφειλών ή μόνο το 50%, τακτική που ακολουθείται τακτικά το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: healthreport