ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έκτακτο: Έτοιμη η Υπουργική Απόφαση - Κόλαφος για τα φαρμακεία

Πληροφορίες αδιαμφισβήτητης εγκυρότητας και της τελευταίας στιγμής που έρχονται από την Κρήτη αναφέρουν ότι τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Κρήτη μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, ο οποίος βρίσκονταν στην εκλογική του περιφέρεια για την επέτειο του ΟΧΙ, με εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Κρήτης καθώς και ενός εκπροσώπου της ΟΣΦΕ.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Ξανθός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως αύριο Πέμπτη ή το αργότερεο μεθαύριο, θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει το ιδιοκτησιακό. Σε αυτήν θα περιλαμβάνονται επιγραμματικά τα εξής:
  • Ελάχιστη συμμετοχή του φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου στο 20%.
  • Ο ιδιώτης θα έχει το δικαίωμα για 5 (πέντε) συμμετοχές σε φαρμακεία σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου.
  • Η άδεια θα μπορεί να είναι στο όνομα του ιδιώτη
  • Ο ιδιώτης αυτός θα μπορεί να είναι τόσο φυσικό όσο και νομικό πρόσωπο (εταιρία)
Η ΚΥΑ θα παρουσιαστεί αύριο το πρωί στον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Λουράντο χωρίς το δικαίωμα διαπραγμάτευσης

Κι εμείς σήμερα σταματήσαμε την απεργία... 

Μετά τη σημερινή απόφαση του ΠΦΣ για αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να δωθεί πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση και έπειτα από αυτές τις πληροφορίες που έρχονται να ταράξουν τα νερά της ανάπαυλας των κινητοποιήσεων προκειμένου ο «κουρασμένος» κλάδος να αναλάβει δυνάμεις, ο ΠΦΣ τηρεί σιγήν ασυρμάτου, γιατί δε γίνεται να μην γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες, και περιμένει... άραγε τί;

Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή τον ΠΦΣ να ξυπνήσει επιτέλους και ειδοποιήσει ακόμα και τώρα, νυχτερινές ώρες, όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν ακόμα πιο έντονα και ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

Η συντακτική ομάδα του Pharma Team