ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Ο "γύρος της Ευρώπης" για αναζήτηση συμμάχων

Σε «πυρετό» διαβουλεύσεων, εντός και εκτός συνόρων, βρίσκονται οι φαρμακοποιοί ενόψει των αλλαγών που προβλέπονται για τον κλάδο στο μνημόνιο. Χθες, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε επιστολές στους προέδρους του Γερμανικού, του Ιταλικού, του Γαλλικού και Ισπανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, ζητώντας επειγόντως να γίνει συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να χαράξουν μια κοινή γραμμή στήριξης της ανεξαρτησίας του Φαρμακοποιού. 


Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος βρέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων, κατά την τελευταία μέρα της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και συζήτησε με βουλευτές όλων των κομμάτων, και με Υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους προς τον κλάδο και αναγνώρισαν την αδικία αναφορικά με το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Ο κ. Λουράντος ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη να στηρίξει στην ομιλία του, τις θέσεις των φαρμακοποιών πράγμα που έγινε. Η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής: “Έχει φτάσει να αποτελεί είδηση ότι πληρώνονται κάποια στιγμή οι οφειλές σε ιατρούς και φαρμακοποιούς. Και με την ευκαιρία να επαναφέρω τη θέση μας ότι για τα φαρμακεία πρέπει να εφαρμόσουμε το γερμανικό μοντέλο.”

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει γενική αρχή απελευθέρωσης του φαρμακευτικού συστήματος, παρά μόνον σε χώρες όπου υπάρχουν προγράμματα διάσωσης όπου εξετάζεται η ανταγωνιστικότητα των συστημάτων.

Πηγή : healthview