ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ Ο κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Χωρίς –αλήθεια– να εκπλαγούμε ακούσαμε συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών (και πρώην Υγείας) κ. Π. Κουρουμπλή στον Ρ/Σ ΄΄Real FM΄΄.

Αλήθεια εκείνη η Εγκύκλιος που θα καταργούσε (!!!) τον Νόμο περί πολύ-ιδιοκτησίας φαρμακείων και σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του στο ΄΄Hellas Pharm΄΄ θα υπέγραφε ο κ. Κουρουμπλής, πότε θα έρθει στους Συλλόγους;

Προσπαθώντας λοιπόν ο κ. Κουρουμπλής να αποδείξει ότι έχει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, ικανά να αποτρέψουν την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση που συμφώνησε ο αρχηγός του, πρότεινε το εξής πρωτοποριακό (!!!) μέτρο.


Να αυξάνεται ο ΦΠΑ του φαρμάκου, όταν το φάρμακο πωλείται σε τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Δηλ. ένα φάρμακο να έχει ΦΠΑ 6% όταν το προμηθεύεται Έλληνας πολίτης, ενώ να έχει ΦΠΑ π.χ. 10% όταν το προμηθεύεται τουρίστας στη χώρα μας.

Αντιπαρερχόμαστε τα πρακτικά προβλήματα (π.χ. ο φαρμακοποιός θα ζητά διαβατήριο – και με ποιο δικαίωμα – για να ελέγχει την εθνικότητα του πελάτη;) που από μόνα τους καθιστούν ανέφικτο ένα τέτοιο μέτρο, αλλά στεκόμαστε στα ακραιφνώς νομικά.

Ο κ. Κουρουμπλής, ως πτυχιούχος νομικής, αν όχι ως Βουλευτής ή ως Υπουργός έπρεπε να γνωρίζει ότι βασική ιδρυτική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η απαγόρευση διακρίσεων μεταξύ των πολιτών των χωρών της Ε.Ε..

Βασική αρχή επίσης της Ε.Ε. είναι η απαγόρευση ύπαρξης δύο συντελεστών ΦΠΑ στο ίδιο προϊόν.

Δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση να του τα μάθει;

Εκτός και εάν ο κ. Κουρουμπλής προτίθεται με Εγκύκλιο που θα στείλει τη Δευτέρα να καταργήσει μερικούς Νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως αυτούς που αφορούν τον ΦΠΑ στις χώρες – μέλη.


Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  του PHARMA TEAM