ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Οι εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που αφορούν το επάγγελμα μας, των οποίων τα αποτελέσματα υφιστάμεθα πλέον και εμφανώς με τα αλλεπάλληλα πλήγματα σε βάρος του κλάδου μας με το πρόσχημα των μνημονιακών επιταγών, αποτέλεσαν την αφορμή για τη διοργάνωση αυτού του πανευρωπαϊκού συνεδρίου.
Στόχος μας είναι αφενός μεν να πληροφορηθούμε για τις αλλαγές που συντελούνται τελευταία στην Ευρώπη και αφορούν την Υγεία και το Φάρμακο, αφετέρου δε να πληροφορήσουμε τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, τα οποία σίγουρα θα αποτελέσουν σύντομα και γι’ αυτούς τεράστια προβλήματα.
Τα σημερινά προβλήματα του κλάδου που γνωρίζουμε όλοι, δεν αποτελούν εσωτερικό πρόβλημα της χώρας αλλά ανάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό θέλουμε να αναδείξουμε. Παρακολουθούμε στενά και με έκδηλη ανησυχία την πορεία της φαρμακευτικής περίθαλψης σε ολόκληρη την Ε.Ε., καθώς έχει βρεθεί στη δίνη εξελίξεων που την επηρεάζουν δραματικά: η γήρανση του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, το ραγδαία αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα, οι εκτεταμένες αλλαγές στην κουλτούρα της κοινωνικής πρόνοιας, και η κρίση αξιών είναι μερικές από αυτές τις εξελίξεις. Παράλληλα, η οικονομική κρίση και η ύφεση δημιουργούν νέες αναπτυξιακές λογικές στον τομέα της Υγείας, που κυριαρχούνται από το πνεύμα ενός άκρατου ανταγωνισμού και μιας στρεβλής αντίληψης " φιλελευθεροποίησης" της αγοράς μας.
Το κυρίως ζητούμενο κατά τη γνώμη μας είναι να καθορίσουμε πώς θα ανταποκριθούμε σαν κλάδος στις ανάγκες των πολιτών και των ασθενών στην Ευρώπη μας, χωρίς να θιγούν οι βασικοί πυλώνες του επαγγέλματός μας που είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Η συνάντηση αυτή έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά την πολυάριθμη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του φαρμακευτικού χώρου από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι θα αναλύσουν θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.
Καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια ουσιαστικής διείσδυσης στα ευρωπαϊκά κέντρα αντιλήψεων και αποφάσεων και φιλοδοξούμε να τη συνεχίσουμε , έτσι ώστε στο μέλλον να έχουμε τα κατάλληλα επιχειρήματα αλλά και τη δύναμη ώστε να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε επιπλέον βλέψεις σε βάρος του επαγγέλματός μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις ήδη υπάρχουσες.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ