ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Που “κόλλησαν” οι ΥΑ για Rebate και Τιμολόγηση – Δηλώσεις Κουρουμπλή στο Virus

Απίστευτα μεγάλος όγκος εγγράφων και η ασφυκτική πίεση του χρόνου ήταν, σύμφωνα με δηλώσεις κύκλων του Υπουργείου Υγείας στο Virus, ο λόγος που τελικά βρέθηκαν “στα αζήτητα” οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις του Π. Κουρουμπλή για Rebate και Τιμολόγηση Φαρμάκων.
“Πανικός”. Με αυτή τη λέξη περιέγραψαν στο Virus στελέχη της Αριστοτέλους τα όσα συνέβαιναν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τελευταίες ημέρες. Οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας είχαν να διαχειριστούν, να ελέγξουν και να εγκρίνουν δεκάδες  έγγραφα από Υπουργεία και λοιπούς φορείς, με την πίεση του χρόνου να ειναι ασφυκτική προκειμένου να προλάβουν τη δημοσίευση της παραίτησης Πρωθυπουργού και Υπουργών.

Στην περίπτωση των δύο, κρίσιμων για τη φαρμακευτική αγορά, ΥΑ τελικά δεν πρόλαβαν, όπως έγραψε το Virus (εδώ), χωρίς να υπάρξει, όπως υποστηρίζουν, άλλου είδους εμπλοκή….
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η διαδικασία, οι δύο ΥΑ έφυγαν από το Υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Τυπογραφείο από που, εν συνεχεία, απεστάλησαν στη ΓΓ της Κυβέρνησης για το “τελικό τσεκάρισμα”, το νομικό έλεγχο και την τελική έγκριση, προκειμένου να επιστρέψουν στο Εθνικό Τυπογραφείο και να ανέβουν σε ΦΕΚ.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κύκλοι της Αριστοτέλους, όμως, είχαν ήδη ανέβει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  οι παραιτήσεις των μελών της Κυβέρνησης. Το γεγονός ότι οι ΥΑ θα έπαιρναν αριθμό ΦΕΚ μεγαλύτερο, που θα ακολουθούσε δηλαδή εκείνου της παραίτησης της Κυβέρνησης, θα τις καταστούσε de facto άκυρες.
Τις πληροφορίες του Virus επιβεβαιώνει και ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας, κρίνοντας πως είναι τυπική διαδικασία να υπογράψει τις ΥΑ ο υπηρεσιακός Υπουργός.
“Η εφαρμογή των νέων κλιμακωτών rebate όγκου είναι προς το συμφέρον του κράτους, καθώς εξασφαλίζει περισσότερα από 140 εκατ. ευρώ”, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής προσθέτοντας πως “η ΥΑ για τις αλλαγές στην τιμολόγηση off patent και γενοσήμων ήταν, ουσιαστικά, η εφαρμογή του νόμου του Μνημονίου ΙΙΙ που ψηφίστηκε πρόσφατα”.
Πηγή: virus.com.gr