ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Είδον, ήλθον και απήλθον! Τι θα προλάβει ο νέος υπουργός Υγείας ως τις εκλογές

Ούτε μυρωδιά δε θα προλάβει να πάρει ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο καθηγητής ιατρικής θα βρεθεί για λίγες ημέρες στην ηλεκτρική καρέκλα τηςοδού Αριστοτέλους, χωρίς ωστόσο να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει κάτι από τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας.
Μπορεί εκατοντάδες θέματα και μέτωπα να είναι ανοικτά, ο ίδιος όμως δε θα προλάβει να αλλάξει κάτι ουσιαστικό.


Άλλωστε ο χρόνος είναι περιορισμένος και μέχρι να ενημερωθεί θα πρέπει να παραδώσει την καρέκλα του στον εκλεγμένο νέο υπουργό.
Ο κ.Δημόπουλος θα μπορούσε ωστόσο να προωθήσει μόνο θέματα τα οποία είναι σε εξέλιξη. Όμως όπως φαίνεται η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας, παρότι άρον άρον υπέγραφε υπουργικές αποφάσεις τις τελευταίες ημπερες, δεν έχει αφήσει ανοικτό κανένα θέμα.

Και αυτό διότι τα πάντα είναι ακόμη στον αέρα.
Ακόμη και οι πολυδιαφημισμένες προσλήψεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή θα ολοκληρωθούν αν και εφόσον το 2016, και οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Οι εκκρεμότητες

Ο κ.Δημόπουλος δε θα κατορθώσει ούτε το θέμα των φαρμακοποιών να κλείσει το οποίο θα πρέπει να ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση για να οριστικοποιηθεί το ιδιοκτησιακό θέμα.

Ο κλάδος περιμένει εναγωνίως μια υπουργική απόφαση που να τους διασφαλίζει ότι το 51% των φαρμακείων θα παραμένει στα χέρια τους.
Κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα πράξει ο νέος που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Όσο για τους διοικητές των νοσοκομείων, οι αλλαγές τους θα δρομολογηθούν μετά το τέλος του χρόνου σύμφωνα τουλάχιστον με τις οδηγίες των δανειστών και τις «προτιμήσεις» του νέου υπουργού που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Από την άλλη ο απερχόμενος Π.Κουρουμπλής ρίχνεται στη μάχη του σταυρού και είναι ενδεικτικό της προεκλογικής του στρατηγικής, ότι τις τελευταίες ημέρες έσπευσε να εκδώσει περισσότερες ανακοινώσεις και ανεφάρμοστες αποφάσεις, από όλο το διάστημα που ήταν υπουργός Υγείας.

Πηγή : healthreport