ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τελετή παράδοσης-παραλαβής - Δημόπουλος: Στόχος να μη χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ για την Υγεία - Κορουμπλής: Απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο υπουργό

Tην εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, Αθ. Δημόπουλου, αλλά και την ελπίδα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, εξέφρασε, κατά τη διάρκεια της λιτής και σύντομης τελετής παράδοσης - παραλαβής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Υγείας, ο απερχόμενος Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε:


«Αποχωρώ από το Υπουργείο Υγείας εκδηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Πρύτανη και νέου Υπουργού κ. Δημόπουλου με τον οποίον όλους αυτούς τους 7 μήνες, στο πλαίσιο των κοινών αρμοδιοτήτων που συνδέουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή και το Υπουργείο καλλιεργήθηκε ένα κλίμα ειλικρινούς και απόλυτης εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας.

Είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν το επόμενο 20ήμερο, θα δικαιώσουν αυτή την πρώτη προσπάθεια. Προσπάθεια η οποία αφορά ένα δημόσιο σύστημα Υγείας προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις, με οργανωμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η στρατηγική που έχει να κάνει με την πρόληψη, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα νέο σύστημα υγείας που θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε:

«Υποχρέωση μιας συντεταγμένης και σύγχρονης πολιτείας είναι να έχει ως προτεραιότητά της τον τομέα της Υγείας. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος ο οποίος με διαδέχεται έχει πλήρη γνώση των αναγκών αυτού του χώρου, γνώση και επιστημονική αλλά και εμπειριών.

Μπορώ να πω ότι αυτή η προσπάθεια αφήνεται σε πολύ καλά και δυνατά χέρια. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές γιατί είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να εμπιστεύεται τη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Αυτές ήταν λίγες σκέψεις που ήθελα να καταθέσω στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης. Σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Αθ. Δημόπουλος, ευχαρίστησε την κα. Θάνου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και έθεσε ως προτεραιότητα την προσπάθεια να μην χαθούν προγραμματισμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τον χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε:

«Η πρωθυπουργός κα. Θάνου μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στη μεταβατική υπηρεσιακή κυβέρνηση και να μου αναθέσει ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο υπουργείο, το υπουργείο Υγείας. Από το χαρακτήρα της, η μεταβατική αυτή υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύριο σκοπό τη διεξαγωγή των εκλογών με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν», ανέφερε και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό για την πολύ αναλυτική ενημέρωση και για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο υπουργείο όλη αυτήν τη χρονική περίοδο.

Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε σε άξονες που μας καθόρισε η πρωθυπουργός, όπως για παράδειγμα να μη χάσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και να εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που έχει αναλάβει η Βουλή σε πρόσφατες ψηφοφορίες».

«Η πολιτική της Υγείας πρέπει να είναι διαχρονική, πρέπει στο μέλλον να προχωρήσουμε σε μια στρατηγική η οποία δεν θα μεταβάλλεται πολύ εύκολα.

Όπως ανέφερε και ο κ. Κουρουμπλής, στόχος όλων μας που εμπλεκόμαστε σε αυτές τις διαδικασίες πρέπει να είναι ο άνθρωπος, ο άρρωστος συνάνθρωπος και η ανακούφισή του και η στήριξη ενός συστήματος Υγείας, το οποίο θα έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί στα πόδια του τα επόμενα χρόνια. Και πάλι να ευχαριστήσω του κ.κ. Υπουργούς για την ενημέρωση και τη θερμή υποδοχή», κατέληξε.

Πηγή: onmed