ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέα Δημοκρατία: Δελτίο τύπου σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τους ιδιοκτήτες και υπευθύνους φαρμακείων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής νομού Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τους ιδιοκτήτες και υπευθύνους φαρμακείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του ανοίγματος και της λειτουργίας ενός φαρμακείου από οποιονδήποτε πολίτη, χωρίς αυτός να έχει πτυχίο φαρμακοποιού.

Μετά την κοροϊδία με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα στον κλάδο των φαρμακοποιών, έναν κλάδο που τόσο πολύ «προστάτεψε» στη θεωρία, εξαπατώντας τον όμως στην πραγματικότητα, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλό θα είναι οι κυβερνώντες να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο παραβαίνει όλες τις νομοθετικές διατάξεις, τόσο του Ελληνικού, όσο και του Ευρωπαϊκού δικαίου.
Επιτέλους, ο Υπουργός Υγείας ας σταθεί, για μια φορά, στο ύψος των περιστάσεων και ας απαντήσει ευθαρσώς αν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους και τις πληροφορίες που διακινούνται μεταξύ των μελών των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας».