ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχεται ρευστό για τους φαρμακοποιούς εν μέσω εξελίξεων! Πόσα θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ

Χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ είναι πιθανό να δουν στους λογαριασμούς τους οι φαρμακοποιοί το επόμενο 15ημερο.
Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν κάποια κονδύλια ώστε να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί έστω τα μισά χρήματα που μένουν από τον Μάρτιο, από συνταγές του ΕΟΠΥΥ που έχουν εκτελέσει.
Και μπορεί να προκαλεί εντύπωση πως θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ εν μέσω δραματικών οικονομικών εξελίξεων, να σημειωθεί όμως ότι ο κλάδος πληρώνει τα φάρμακα πριν τα διαθέσει στα ράφια των φαρμακείων για τους ασθενείς.
Συνταγές με μετρητά λόγω οικονομικής κατάρρευσης
Η οικονομική κατάσταση των φαρμακοποιών φαίνεται πως είναι σε οριακό σημείο καθώς πολλά μικρά φαρμακεία αναγκάζονται και ζητούν μετρητά για συνταγές από τους ασφαλισμένους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.
Άλλωστε η ρευστότητα ειδικά των μικρών φαρμακείων είναι σχεδόν μηδαμινή πλέον δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Πάντως διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες και ότι γίνονται σχετικές προσπάθειες έδωσε στους εκπροσώπους του κλάδου και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο οποίος διατύπωσε τη θέλησή του στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.
Στο μεταξύ το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο των επαφών που κάνει οΠανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους με το φάρμακο φορείς ώστε να αποσαφηνισθούν όλες οι λεπτομέρειες και τα προβλήματα διακίνησης φαρμάκων στις δραματικές μέρες που περνά η χώρα.

Πηγη: healthreport