ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Αναστάτωση επικρατεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΠΥΥ, από τη βάσιμη όπως λέγεται φημολογία ότι η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται ακόμη και να κλείσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για τα φαρμακεία που σήμερα διαθέτουν στους ασφαλισμένους τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα για σοβαρά νοσήματα όπως διάφορες μορφές καρκίνου κλπ.
Φάρμακα τα οποία διατίθενται και στα νοσοκομεία τα οποία όμως πλέον λόγω οικονομικής στενότητας δεν τα διαθέτουν στο σύνολό τους.

Άδεισε το ΕΣΥ από φάρμακα

Οι τελευταίες δραματικές οικονομικές εξελίξεις για τη χώρα έχουν στεγνώσει τα νοσοκομεία από ρευστό με συνέπεια πολλά να μην μπορούν να προμηθευτούν τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Αποτέλεσμα είναι να σχηματίζονται ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από ασφαλισμένους που θέλουν να πάρουν τη θεραπεία τους.
Αυτό φαίνεται ότι θα είναι και το επιχείρημα –όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είτε για να βάλει λουκέτο είτε για να υποβαθμίσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ταλαιπωρία των ασθενών είναι τόσο μεγάλη τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα νοσοκομεία, που οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ αναγκάστηκαν να τοιχοκολλήσουν στις πόρτες των φαρμακείων του Οργανισμού ένα σημείωμα συγνώμης.

Το σημείωμα αναφέρει: «O EOΠYY ZHTA ΣYΓNΩMH ΓIA THN KAΘYΣTEPHΣH ΣTHN EΞYΠHPETHΣH TΩN AΣΦAΛIΣMENΩN H OΠOIA OΦEIΛETAI ΣTH MEΓAΛH ΠPOΣEΛEYΣH AΣΘENΩN ΠOY ΛAMBANOYN NOΣOKOMEIAKA ΦAPMAKA ΛOΓΩ AΔYNAMIAΣ TΩN KPATIKΩN NOΣOKOMEIΩN NA ΠAPEXOYN ΦAPMAKA «!

Μ αυτά και μ αυτά φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει διατυπώσει την πρόθεσή της ακόμη και να κλείσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες στους σχετικούς σχεδιασμούς του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, ότι στο γραφείο του υπουργού Υγείας υπάρχει έτοιμη υπουργική απόφαση που δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά φαρμακεία να διαθέτουν πλέον τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα.

Τα νοσοκομεία που δεν έχουν φάρμακα

Μεταξύ των νοσοκομείων που δε διαθέτουν πλεόν ακριβά φάρμακα για τους ασθενείς τους λόγω έλλειψης ρευστότητας είναι:
Άγιος Σάββας, Σωτηρία, Παμακάριστος, Kωνσταντοπούλειο, 401, Άγιοι Ανάργυροι. Παπαγεωργίου, Βενιζέλειο, Θεαγένειο.

Πηγή: Healthreport