ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πανικός στο προεδρείο του ΠΦΣ

Είχαμε πιστέψει πριν μερικές μέρες διαβάζοντας στο Υγεία360 και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, την δήλωση του Κ. Λουράντου, σύμφωνα με την οποία θα εισηγούνταν την άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ που θα συγκαλούσε την Δευτέρα 6-7-2015. 

Σήμερα, και ενώ περιμέναμε κάποια σχετική ανακοίνωση από τον ΠΦΣ, μαθαίνουμε κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ουδέποτε εκλήθη και ουδέποτε συνεδρίασε για το θέμα αυτό, παρατείνοντας την αγωνία πολλών συναδέλφων οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην μέγγενη της οικονομικής ασφυξίας, αφού από την μια μεριά είναι άγνωστο πότε θα υπάρξει το επόμενο σφηνάκι του ΕΟΠΥΥ, οι τράπεζες είναι κλειστές λόγω capital control και από την άλλη πολλοί προμηθευτές πιέζουν για αποπληρωμή τοις μετρητοίς.

Φαίνεται ότι ο κ. Μπασκόζος μάλλον τράβηξε το αυτί του κ.Λουράντου (δεν είναι η πρώτη φορά) και υποχώρησε, όπως διαβάζουμε σε αντίστοιχο δημοσίευμα του Υγεία360 το οποίο παραθέτουμε παρακάτω:



Γιάννης Μπασκόζος: Είναι δυνατόν οι φαρμακοποιοί να αναστείλουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ;
Έντονη είναι την Πέμπτη 2 Ιουλίου η αντίδραση του γενικού γραμματέα Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου στην δήλωση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντου στο ygeia360.gr, σύμφωνα με την οποία ο Κώστας Λουράντος θα εισηγηθεί την Δευτέρα 6 Ιουλίου στο Δ.Σ. του ΠΦΣ την άμεση άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπασκόζος αναφέρει τα εξής, σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

"Μαθαίνω πως ο πρόεδρος του ΠΦΣ απειλεί με διακοπή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα!!!! Δηλαδή διακοπή παροχής φαρμάκων χωρίς να πληρώνει από την τσέπη του ο ασθενής τη στιγμή που η χώρα και ο λαός δίνουν τη μάχη της αξιοπρεπούς επιβίωσης με το ΟΧΙ της κυβέρνησης στους δανειστές. Ένα ΟΧΙ που ανάμεσα στα άλλα αρνείται και την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα φαρμακεία και τα φάρμακα. Είναι δυνατόν;;".
Πηγή

Η Συντακτική ομάδα του PharmaTeam