ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κάλεσμα για απεργία στα φαρμακεία της χώρας απο τον ΠΦΣ

Κάλεσμα για απεργία στα φαρμακεία της χώρας απο τον ΠΦΣ Απόφαση για απεργίες σε όλη τη χώρα για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς στα φαρμακεία, όπως και για τους νέους κανονισμούς πώλησης στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τίθεται υπό συζήτηση σήμερα από τους φαρμακευτικούς συλλόγους.
Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου ο κ. Λουράντος θα ξεκινήσει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων όλης της χώρας στις 14:00, ενώ μετά θα συνεδριάσει και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής, με θέμα τις αλλαγές που αφορούν στα φαρμακεία

και συμπεριλαμβάνονται στη σημερινή συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της. “Όποιος καταχράται την εμπιστοσύνη μας δημιουργώντας προσδοκίες και παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων θα είναι απέναντι μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος. Βάση της νέα συμφωνίας, ένας ιδιώτης θα μπορεί να ανοίξει φαρμακείο χωρίς απαραίτητα να είναι φαρμακοποιός, ενώ τα φάρμακα τα οποία χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή θα μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακείων.

Πηγή : dikaiologitika