ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πρώτα θετικά στοιχεία για το everolimus

Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, το everolimus πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο, δηλαδή τη σημαντική παράταση της επιβίωσης δίχως εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς με προχωρημένους νευροενδοκρινείς όγκους του γαστρεντερικού και του πνεύμονα, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο (placebo). 

Η ανακοίνωση αφορά τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, RADIANT-4, που αξιολογούσε τη χορήγηση του everolimus (Afinitor®) σε συνδυασμό με την καλύτερη υποστηρικτική φροντίδα σε ασθενείς με προχωρημένους μη λειτουργικούς νευροενδοκρινείς όγκους (ΝΕΤ) γαστρεντερικής ή πνευμονικής προέλευσης, Η μελέτη RADIANT-4, αποτελεί μέρος ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν πραγματοποιηθεί.


Η συγκεκριμένη μορφή όγκων είναι σπάνια και πρόκειται για όγκους που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του οργανισμού, συχνότερα όμως στη γαστρεντερική οδό, τους πνεύμονες και το πάγκρεας. Κατά τη διάγνωση, ποσοστό έως 44% των ασθενών με γαστρεντερικούς ΝΕΤ και 28% των ασθενών με πνευμονικούς ΝΕΤ έχουν προχωρημένη νόσο, δηλαδή ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του οργανισμού και είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Οι θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς με προχωρημένους γαστρεντερικούς ή πνευμονικούς ΝΕΤ είναι περιορισμένες.

Τα πλήρη αποτελέσματα της RADIANT-4 προγραμματίζεται να παρουσιαστούν σε μεγάλο ιατρικό συνέδριο, καθώς και να υποβληθούν προς αξιολόγηση στις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές παγκοσμίως εντός του 2015.



Πηγή : capitalhealth