ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σε απεργία οι φαρμακοποιοί για τα ΜYΣΥΦΑ! Πότε κατεβάζουμε ρολά

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν τελικώς οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά και την πρόθεση της κυβέρνησης να δεχθεί όπως φαίνεται τις πιέσεις των θεσμών και να επιτρέψει την πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκωνακόμη και στα Σούπερ Μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί σε έκτακτη συνεδρίασή τους το Σάββατο αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με την πρώτη τους προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 10.6.2015 οπότε και όλα τα φαρμακεία της χώρας θα βάλουν λουκέτο. Θα εξαιρεθούν τα φαρμακεία «ασφαλείας» που θα παραμείνουν ανοικτά για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών.



Όμως το ζήτημα είναι πως ο κλάδος δεν αναμένεται και στη συνέχεια να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς προτίθεται να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του εάν τελικώς περάσει η ρύθμιση και τα ΜΗΣΥΦΑ θα μπορούν να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσουν και διαφορετικούς τρόπους και μορφές διαμαρτυρίας.
Οι φαρμακοποιοί πάντως είναι στα …κάγκελα καθώς η διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ αποτελεί κόκκινη γραμμή γι αυτούς και ειδικά μάλιστα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί πως δε θα το επιτρέψει.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος δε δίστασε μάλιστα να επιτεθεί για το θέμα ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το ζήτημα είναι πάντως πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλήςεμφανίζεται αρνητικός στη διάθεση φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ ενώ έχει δηλώσει πολλές φορές πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς τους φαρμακοποιούς.

Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του αναφέρει πως αν είναι να μην κλειστεί η συμφωνία με τους δανειστές εξαιτίας της ρύθμισης αυτής θα το δεχθεί χωρίς αντίδραση.


Πηγή: Healthreport.gr