ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ελεύθερα τα ΜΗΣΥΦΑ διαδικτυακά από την 1η Ιουλίου

Στην «ελεύθερη» διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα ηλεκτρονικά φαρμακεία προχωρά από 1ης Ιουλίου ο ΕΟΦ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η σχετική απόφαση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θέτει ως περιορισμό την ύπαρξη φυσικού καταστήματος προκειμένου να χορηγήσει άδειας πώλησης τέτοιων σκευασμάτων από τα online φαρμακεία.
Με την απόφαση του ΕΟΦ αναμένεται να «νομιμοποιηθούν» τα διαδικτυακά φαρμακεία που σήμερα λειτουργούν εκτός κανονιστικού πλαισίου. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι λειτουργούν περίπου 750 διαδικτυακά

φαρμακεία με τον ΕΟΦ να εκτιμά ότι με τη νέα απόφαση, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και θα διαμορφωθεί μεταξύ 1.000 - 1.400.
Η απόφαση του ΕΟΦ για την πώληση ΜΗΣΥΦΑ μέσω διαδικτύου έρχεται σε συνέχεια σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας (2011/62) που αναφέρεται στην πώληση εξ αποστάσεως στο κοινό. Σύμφωνα με την Οδηγία, τα φάρμακα αυτά πωλούνται διαδικτυακά εφόσον «το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διαθέτει τα φάρμακα είναι εγκεκριμένος ή εξουσιοδοτημένος να προμηθεύει φάρμακα στο κοινό και εξ αποστάσεως».


Πηγή : healthview