ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Με τους διευρυμένους φαρμακοποιούς συναντήθηκε ο Κουρουμπλής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσημη συνάντηση της Πρόεδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται στη λειτουργία των φαρμακείων και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

"Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Υπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και της χώρας", τονίζουν τα μέλη του Ινστιτούτου.



Αναφορικά με το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων ο Υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι η λύση πρέπει να εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη, να σέβεται το δικαίωμα στην εργασία, να είναι σε συνάφεια με το λειτούργημα του φαρμακοποιού και να υπηρετεί το κοινωνικό αγαθό του φαρμάκου. Ο Υπουργός θα συνεχίσει τις συζητήσεις με όλους τους φορείς προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς τα σχετικά θέματα και να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Όπως σημειώθηκε και από τις δύο πλευρές κοινός στόχος είναι η ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στο φάρμακο.


Σχόλιο PharmaTeam: Τελικά ο Υπουργός υπόσχεται τα πάντα σε όλους ακόμα και σε εξωθεσμικούς παράγοντες όπως το ΦΑΝΙΕ. Δυστυχώς τέτοιου είδους κινήσεις κατακρημνίζουν την αξιοπιστία του και μας κάνουν να κρατάμε ακόμα μικρότερο καλάθι σε κάθε υπόσχεση που ξεστομίζει. Με δεδομένο ότι και το υπόλοιπο του Ιανουαρίου είναι άγνωστο πότε θα εκταμιευθεί, και η κινητικότητα του ΠΦΣ βρίσκεται στο ναδίρ, το άμεσο μέλλον φαντάζει εφιαλτικό. Γλιτώσαμε από το "Ναι σε όλα",για να πετύχουμε το "Ναι σε ΟΛΟΥΣ"!