ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δωρεάν μόνο από το Διαδίκτυο, τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!

Μπορεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με το γιατρό τους, όμως έως ότου γίνει πράξη και ενσωματωθούν όλοι οι γιατροί στους καταλόγους, οι πολίτες θα συνεχίσουν να κλείνουν μέσω τηλεφώνου με χρέωση, τα ραντεβού.
Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί πιλοτική λειτουργία αρχές Ιουνίου και σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται από 1ης Ιουλίου.
Ήδη η εγκύκλιος εστάλη στον ΕΟΠΥΥ και τις διοικήσεις των ΥΠΕ, προκειμένου να ετοιμάσουν τους καταλόγους των γιατρών, προκειμένου να αναπτυχθεί μια κεντρική βάση δεδομένων. Επιπλέον, θα καταχωρείται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα, θα κλείνονται τα ραντεβού, ενώ θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και διαχείρισης των ραντεβού οι εργαζόμενοι στις γραμματείες των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ.
Να σημειωθεί ότι, για όσες δομές λειτουργούν με το 1535 ή με τους πενταψήφιους αριθμούς κλήσης οι σχετικές ενέργειες θα γίνουν κεντρικά από την ΗΔΙΚΑ.
Για τις υπόλοιπες δομές θα πρέπει να ενημερωθεί ο ανάδοχος που υποστηρίζει το πληροφοριακό τους σύστημα για την παραγωγή του εν λόγω αρχείου μετάπτωσης.

Πηγή : healthreport