ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του της 27ης Μαΐου 2015 εξέτασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των οικονομικών του υποχρεώσεων απέναντι στα φαρμακεία. Τόσο η συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στις τρέχουσες πληρωμές, όσο και τα παλαιότερα ανεξόφλητα χρέη που χρονολογούνται από το 2011 και το 2012, έχουν δημιουργήσει κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.


Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι τα περισσότερα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης να δηλώνουν μερική έως πλήρη αδυναμία στην προμήθεια των φαρμάκων για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι οι προμηθευτές μας δε δίνουν άλλα χρονικά περιθώρια.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε την παραμικρή καθυστέρηση στις, ήδη εκπρόθεσμες, οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ούτε την αβεβαιότητα για την πορεία των πληρωμών μας, που για τους φαρμακοποιούς αντιστοιχούν σε ότι σημαίνει ο μισθός για τους υπαλλήλους.

Καλούμε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις  των φαρμακοποιών ώστε να προλάβουμε καταστάσεις που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση το Ελληνικό φαρμακείο.

Προσκαλούμε Γενική Συνέλευση των μελών μας την Τετάρτη 3/6/2015 για να λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον των φαρμακείων μας.




Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.


Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος Ευγενίδης