ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ο κλάδος ανυπεράσπιστος μπροστά στις εξελίξεις


Με λύπη μας διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό, καθημερινά ολοένα και περισσότερο, ότι ο κλάδος πλέον είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστος. Και πώς να μην αισθανόμαστε έτσι, όταν μέλος της συντακτικής μας ομάδας, που κατήγγειλε χθες με άρθρο το γεγονός ότι στα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα φαρμακεία, δέχθηκε εκτεταμένη φραστική και σε μερικά σημεία ακόμη και υβριστική επίθεση από υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Δεδομένης της σημερινής κατάστασης, όπου για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ που υπολείπονται από το 2011 και 2012 δεν υπάρχει πλέον ούτε η παραμικρή υπόσχεση από την Κυβέρνηση για την εξόφλησή τους, είναι φυσιολογικό να δημιουργείται πολύ έντονη ανησυχία για την τύχη των χρημάτων αυτών.


Αντί όμως να δούμε κάποια μορφής διεκδίκηση ή έστω και προσπάθειας υπενθύμισης των υποχρεώσεων της Κυβέρνησης προς το χειμαζόμενο οικονομικά ελληνικό φαρμακείο, από πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις ακριβώς γι αυτόν τον σκοπό, βλέπουμε μια προσπάθεια να κλείσουν τα στόματα οποιωνδήποτε τολμούν να φέρουν τέτοια θέματα ξανά στην επιφάνεια.



Αναρωτιόμαστε αν ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι απλά για κρύψουν τη συνδικαλιστική τους ανεπάρκεια ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι από πίσω. Διότι, το επιχείρημα που έθεσαν είναι, άκουσον άκουσον!!!, ότι δεν αντιδρούν γιατί περιμένουν από το PharmaTeam να «ξεσκίσει» πρώτα τους υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης και μετά να αντιδράσουν.


Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται πλέον εύκολα κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης που τους βαραίνει. Εγκλωβισμένοι μέσα στην εσωστρέφεια που τους διακατέχει αδυνατούν να δουν τα προβλήματα του κλάδου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Κολλημένοι απλά στο παρελθόν, χωρίς ίχνος προοπτικής για το επάγγελμα και ανίκανοι να χαράξουν οποιαδήποτε πορεία στο νέο πολιτικό σκηνικό της χώρας συνεχίζουν να κάνουν το μόνο πράγμα που έχουν μάθει…, δηλαδή αντιπολίτευση. Το δυστύχημα όμως είναι πως έχουν ξεχάσει ότι πλέον δεν είναι στην αντιπολίτευση, αλλά έχουν τις τύχες του κλάδου στα χέρια τους.


Για τις υπόλοιπες συκοφαντίες που συνεχίζουν και γράφουν μερικοί «συνοδευτικοί» τους για το ΦΑΝΙΕ δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να απαντήσουμε ξανά. Τους απαντήσαμε ήδη
εδώ  και εδώ . Μπορούμε απλά να τους υπενθυμίζουμε τις απαντήσεις μας, που περιέχουν και την επισήμη θέση μας επί του θέματος, όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τις εμπεδώσουν.

Από την άλλη ο νυν πρόεδρος του ΠΦΣ, που στο παρελθόν έδειχνε πώς τον ενοχλούσε ακόμη και η αναγραφή από τους ιατρούς εμπορικών ονομάτων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων (όπως είχε ανακοινώσει 
εδώ στο σημείο που αναφέρεται για τη συνταγογράφηση) , πλέον το γεγονός της επαναφοράς της αναγραφής πάνω στη συνταγή της εμπορικής ονομασίας με έντονα μαύρα γράμματα δεν φαίνεται να τον ενοχλεί και τόσο, αφού ούτε καν ανακοίνωση στο site του ΠΦΣ δεν έβγαλε προς ενημέρωση των συναδέλφων. Κι ενώ όλος ο κλάδος παρακολουθεί τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική να ξηλώνεται δια της μεθόδου της σαλαμοποίησης, από πλευράς ΠΦΣ απουσιάζει παντελώς οποιασδήποτε μορφής αντίδραση ή αναφορά πάνω στο θέμα.


Συντακτική ομάδα PharmaTeam