ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΣΦΕΕ:Να αυξηθεί το όριο της φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015 για τους ανασφάλιστους

Την αύξηση του ανωτάτου ορίου της δημοσίας εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015, προκειμένου να επιτευχθεί έτσι η πλήρης κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων, ζήτησε μεταξύ άλλων την Τετάρτη 20 Μαϊου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Athens Health Forum 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Πασχάλης Αποστολίδης υπογράμμισε τα εξής σχετικά:


"Να τονίσω τη σημασία της χρηματοδότησης των ανασφαλίστων από τον κρατικό προυπολογισμό κατά 50% - πέρα από τα σημερινά όρια της φαρμακευτικής δαπάνης - μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Εμείς, ως φαρμακοβιομηχανία, είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουμε μέχρι το υπόλοιπο 50%".

Σχόλιο PharmaTeam: Εύκολα λόγια και με μηδαμινό κόστος από την ΣΦΕΕ, αφού το υψος της δαπάνης για τους ανασφαλιστους είναι πολύ μικρό. Τα φάρμακα όμως δεν είναι δωρεάν και οι επιταγές πρέπει να καλυφθουν από τα φαρμακεία μέχρι να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ. Ο ΣΦΕΕ προτίθεται να ανεβάσει την πίστωση προς τις αποθηκες και τα φαρμακεία;

Πηγή