ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΑΘΗΝΑ 23.4.2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδειάζουν τα ταμεία των φαρμακείων πολλά από τα οποία βρίσκονται στο ήδη στο κόκκινο λόγω έλλειψης ρευστότητας. Η αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, δημιουργεί ντόμινο ελλείψεων σε ολόκληρο τον κλάδο διακίνησης του Φαρμάκου.

«Η πολιτεία οφείλει να βάλει στις άμεσες προτεραιότητες της το Φάρμακο. Αν τα φαρμακεία δεν εξοφληθούν δεν μπορούν να προμηθευθούν φάρμακα, που ήδη διαθέτουν στους ασφαλισμένους με πίστωση. Η ρευστότητα των φαρμακείων επιβάλλεται από τους κανόνες της αγοράς γιατί αλλιώς φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα δίνουν φάρμακα στα φαρμακεία.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά η υγεία του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, ενώ παράλληλα έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των προέδρων από ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις του κλάδου.

ΠΑΝΕΛΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ