ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πειθαρχικό συμβούλιο για την Υγεία δια χειρός Κουρουμπλή

Στη σύσταση Πειθαρχικού Συμβουλίου για το υπουργείο Υγείας και τους φορείς που υπάγονται σε αυτό, προχώρησε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια το Συμβούλιο είναι αρμόδιο είναι τριμελές, συνεδριάζει δημόσια και αποτελείται:

α. Τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή εφέτης ή πρόεδρος πρωτοδικών ή πρωτοδίκης των διοικητικών ή των πολιτικών δικαστηρίων ή αντιεισαγγελέας εφετών ή εισαγγελέας ή αντιεισαγγελέας πρωτοδικών με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι υποδεικνύονται από τον πρόεδρο του οικείου δικαστηρίου ή από τον προϊστάμενο της οικείας εισαγγελίας.

β. Ένα (1) μέλος, ο οποίος είναι πάρεδρος ή δικαστικός αντιπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι υποδεικνύονται από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

γ. Ένα (1) μέλος, ο οποίος είναι μόνιμος υπάλληλος, προϊστάμενος διεύθυνσης Υπουργείου, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφέρειας ή Ν.Π.Δ.Δ., με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι προϊστάμενοι διευθύνσεων υποδεικνύονται από τον Πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ύστερα από κλήρωση που γίνεται και υπηρετούν στην έδρα του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει εντός και εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.

Πηγη: healthview