ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Δελτίο τύπου Δευτέρα 27-4-2015

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνάντηση των φορέων που εμπλέκονται στην διακίνηση του φαρμάκου η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 29/4/2015 στα Γραφεία του ΠΦΣ.

Οι αναφορές για μερική εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τα τέλη του μήνα δεν ικανοποιούν τον κλάδο δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις όλων των παρόχων είναι συγκεκριμένες και όχι τμηματικές.

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται ο φαρμακευτικός κλάδος μπροστά στο θολό τοπίο των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.
Τα παραπάνω τονίσθηκαν σε ευρεία σύσκεψη των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας και του ΔΣ του ΠΦΣ, όπου εκφράσθηκε επίσης η έντονη ανησυχία των φαρμακοποιών μπροστά στην αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί συμφώνησαν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και η συνάντηση της Τετάρτης στην οποία έχουν προσκληθεί η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί , θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις όλων των φορέων
«Εξακολουθούμε να ζητάμε την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γιατί η Υγεία και το Φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης» , τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ