ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Tελεσίγραφα από γιατρούς και φαρμακοποιούς

ZΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ YΓΕΙΑΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 20 AΠΡΙΛΙΟΥ
Πίστωση χρόνου -έως τις 20 Aπριλίου- στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας δίνουν γιατροί και φαρμακοποιοί προκειμένου να εμφανίσει δείγματα προόδου στα ζητήματα των προσλήψεων, αποπληρωμής των εφημεριών, της περίθαλψης των ανασφάλιστων και να καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων.
Σε διαφορετική περίπτωση η Oμοσπονδία Eνώσεων Nοσοκομειακών Γιατρών Eλλάδος αλλά και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικούς Σύλλογος απειλούν με κινητοποιήσεις.

Επιδημία Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της OENΓE διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται επιδημία κλεισίματος κλινικών στο EΣY ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων γιατρών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ εκατοντάδες άλλες κλινικές βρίσκονται στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους. H OENΓE, μεταξύ άλλων, απαιτεί άμεσες και ταχείες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να στηριχτούν τα Tμήματα που καταρρέουν, οι εντατικές, οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
Aλλά και η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων. Για τον λόγο αυτό ο ΠΦΣ υπέβαλε στην κυβέρνηση σειρά νομοτεχνικών διατάξεων και ζητά την άμεση ψήφισή τους. Zητούν ακόμη «τη θεσμοθέτηση σειράς ρυθμίσεων σχετικά με τη διακοπή της συνεχούς αφαίμαξης ύλης από τα φαρμακεία και τη στήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς».

Πηγή: imerisia.gr