ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Η Mylan εξαγόρασε τα γενόσημα της Abbot

Η φαρμακευτική εταιρία Mylan πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την απόκτηση της επιχείρησης εξειδικευμένων και γενόσημων φαρμάκων της Abbott Laboratories στις αναπτυγμένες αγορές, με εξαίρεση τις ΗΠΑ.

Στα πλαίσια της συμφωνίας που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας εισηγμένης εταιρίας, η Abbott έλαβε ένα ποσοστό συμμετοχής 22% ή 110 εκατομμύρια μετοχές στη νέα οντότητα. Η Mylan Inc και η επιχείρηση εξειδικευμένων και γενόσημων φαρμάκων της Abbott Laboratories στις αναπτυγμένες αγορές, εκτός των ΗΠΑ, αναδιοργανώθηκαν στην Ολλανδία με την ονομασία Mylan NV, της οποίας θα ηγείται η ηγετική ομάδα της πρώην Mylan Inc. Οι μετοχές της θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στο Nasdaq υπό το ισχύον σύμβολο της Mylan Inc (MYL).

Η επίσημη έναρξη των διεργασιών είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο του περασμένου έτους, με τη μεταβίβαση να αποτιμάται στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Mylan, Robert Coury, δήλωσε πως η μεταβίβαση αυτή “σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για τη Mylan. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα επωφεληθούμε από μια σημαντικά ενισχυμένη οικονομική ευκαμψία, μια παγκοσμίως βελτιστοποιημένη φορολογική δομή και έναν ισχυρότερο ισολογισμό, όλα εκ των οποίων μας τοποθετούν σε μια εξαίρετη θέση για μελλοντικές ευκαιρίες.”

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Mylan, Heather Bresch, σχολίασε ότι “η συναλλαγή αυτή αυξάνει την ικανότητά μας να επιδιώξουμε ακόμη πιο στρατηγικά και οικονομικά σημαντικές ευκαιρίες.” Τόνισε επίσης ότι “η συναλλαγή αυτή θα ενδυναμώσει όχι μόνο το χρηματοοικονομικό μας προφίλ, αλλά και θα ενισχύσει σημαντικά τη γεωγραφική μας παρουσία και την εμπορική δραστηριότητα στις μεγαλύτερες εκτός των ΗΠΑ γεωγραφικές τοποθεσίες.”

Κλείνοντας, ανέφερε πως η εταιρία καλωσόρισε 3.800 εργαζομένους από την Abbott στη Mylan.

Στο μεταξύ και η Novartis ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση μιας σειράς συμφωνιών με την GlaxoSmithKline (GSK), που περιλαμβάνουν την εξαγορά συγκεκριμένων ογκολογικών σκευασμάτων από την GSK, τη δημιουργία μιας κορυφαίας κοινοπραξίας (joint venture) στον τομέα των μη-συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, καθώς και την πώληση του τομέα των Εμβολίων – με εξαίρεση των αντιγριπικών εμβολίων – στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

Οι εν λόγω συνδιαλλαγές είχαν ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2014 στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναδιαμόρφωσης του χαρτοφυλακίου της Novartis σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: pmjournal.gr