ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πως μπορούμε να ελέγξουμε τις κρίσεις πανικού;

Είναι κάτι από το οποίο υποφέρουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Οι κρίσεις πανικού κινδυνεύουν να γίνουν άλλη μια μάστιγα των καιρών μας. Οι πιεστικοί και γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι υποχρεώσεις και η οικονομική κρίση έχουν κάνει την κατάσταση χειρότερη.
Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αποφύγουμε τις κρίσεις πανικού και να μην κυριαρχήσουν στη ζωή μας. Ειδικοί από την Κλινική Mayo στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών που ειδικεύεται σε έρευνες για το στρες και το άγχος μας δίνουν τις δικές τους συμβουλές.

- Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας

Δεν φταίτε εσείς που χάνετε την ψυχραιμίας σας σε ορισμένες καταστάσεις. Οι κρίσεις πανικού δεν είναι κάτι που είναι στο χέρι μας να πάθουμε ή να μην πάθουμε.

- Πάρτε βαθιές ανάσες
Οι βαθιές ανάσες βοηθούν στο χαλαρώσουν οι μύες και τα νεύρα, μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα της κρίσης πανικού.

- Ηρεμήστε
Έρευνες έχουν δείξει πως μια κρίση πανικού διαρκεί κατά μέσο όρο οκτώ με δέκα λεπτά. Σε αυτό το διάστημα προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι ευχάριστο. Και μην ξεχνάτε. Εκείνη την ώρα μπορείτε να ηρεμήσετε ακόμα κι αν σας φαίνεται απίθανο.

- Κανείς δεν πεθαίνει
Την ώρα της κρίσης πανικού πολλοί αισθάνονται πως είναι έτοιμοι να πάθουν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να γίνει. Αν έχετε αυτό στο μυαλό σας θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

- Μάθετε να ζείτε με αυτές
Δεν βοηθά να πανικοβαλόμαστε ακόμα περισσότερο όταν παθαίνουμε κρίση πανικού. Γνωρίζουμε πως είναι παροδικό και θα περάσει και καλύτερο είναι να τις αφήνουμε να ξεσπούν.


Πηγή: healthview