ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συμμετοχή στα φάρμακα ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα

Συμμετοχή στα φάρμακα που μπορεί να φθάνει και στο 80%, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων, περιλαμβάνει η νέα φαρμακευτική πολιτική του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα προβλέπεται η συμμετοχή στο φάρμακο ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων, με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%» σημείωσε ο υπουργός μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στους προκατόχους του υποστηρίζοντας ότι «πριν από πέντε χρόνια η συμμετοχή ήταν στο 12% και πλέον έχει φτάσει στο 34% κατά μέσο όρο. Ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό αυτό οι βιομηχανίες μέσω clawback; Το φορτώσανε όμως στον κόσμο».

Ηλεκτρονικό σύστημα ραντεβού
Ταυτόχρονα ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές από τον Ιούνιο στο σύστημα των ραντεβού. Πλέον τα ραντεβού θα γίνονται μέσω ίντερνετ και ο πολίτης θα απαλλαγεί από τα κόστη που υφίσταται. Όπως είπε, ολοκληρώνεται ο φάκελος ασθενούς και σημείωσε: «πάμε να νοικοκυρέψουμε τις στρεβλώσεις».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού -αναμένεται να επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας – ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα εκπλήξουν θετικά οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για τα νοσοκομεία που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.